Eilen kisattiin täällä "kotikonnuilla" agissa. Ekalta radalta saatiin nolla aikaiseksi, vaikkakin puomilla tuli tuota aikaa muutama sekuntti lisää. Eli olen nyt tahkonnut sitä alastuloa ja ennen edes karjumiseni puomin puolessa välissä ei ole hidastanut pätkän vertaa koiran vauhtia. Nyt huusin aikas kovaan ääneen "Vega odota" tai jotain sellaista ja Vega kiltisti totteli "odota" -käskyä ja seisahtui puomin tasaiselle osuudelle! Siitä siirtyi kyllä käskystä oikeaan alastuloapaikkaan, mutta aika hitaasti. Mutta pääasia, että se pysähtyi oikeaan asentoon. Mutta pitäisi tehdä kisoissa, kuten reeneissä eli yksi "alas" -käsky kauniisti sanottuna eikä mitään muuta... Toinen rata oli hyppis ja tehtiin hyvää vauhdikasta nollaa, kunnes 2 hyppyä maaliin, tein takanaleikkauksen ja oletin, että Vega kääntyy sillä. Eipä kääntynyt vaan irtosi väärälle hypylle. Tällä kertaa sai syyttää vain ohjaaja!

Tänään kävin sitten kokeilee vaihteeksi toko-kisoja. Paikallaanmakuu varma ja levollinen ja siitä 10. Seuraaminen olikin sitten jotain aivan kauheaa. Vega tuli koko ajan vähän perässä ja välillä näpsi minua pohkeesta, siitä 7. Liikkeestä makuu 10. Luoksetulossa pysähtyi kuin seinään ja tässä vaiheessa oli tosi onnellinen enkä voinut painostaa koiraa, koska olin niin iloinen. Iloisesti pyysin sivulle, tuli ravaten ja hiljensi vielä lisää vauhtia lähellä minua ja istui vinoon. Tuomari sanoikin, että pysäytykseen asti teki kymppiä, mutta sitten... ja tästä 7. Liikkeestä seisomisessa pysähtyi jo muutaman askeleen jälkeen, pyysin uudestaan seuraamaan ja pysähtyi käskystä hyvin. Kun olin palaamassa sen luokse, Vega istahti. Tulipa tämäkin koettua ensimmäistä kertaa. Tästä 5. Noutamaan lähti tosi innolla, pari laukka-askelta palautuksessa, sitten raville ja äänekäs komennushaukku puolessa välissä. Yritn olla noteeraamatta, jatkoi matkaansa ja jäi perusasento jäi tosi vajaaksi. Tästä 7. Kaukoissa nousi hienosti ekalla istumaan, istui sekunnin ja vaihtoi takaisin maaten. Uusi istuminen ja nousi taas hienosti ja malttoi istua, meni maahan hyvin ja nousi perusasentoon hyvin. Tästä 7. Ja sitten se hyppy, jossa Vega alkaa aina haukkumaan. Teki kaiken ekalla käskyllä, vauhdilla, jalatkaan ei koskettanut estettä, mutta haukkui samalla. Tuomari ei voinut selvästi sietää haukkumista ja tiputti siitä 4 pistettä. Kokonaisvaikutelmasta sanoi, että koira on kivan oloinen, mutta se haukkuminen ja siitä 7. Pisteitä tuli siis 152 eikä vieläkään sitä viimeistä I-tulosta. Vega on selkeesti niin kyllästynyt samojen liikkeiden tekemiseen, että nyt saa meidän tokoilut olla. Katsotaan josko ensi kesänä vielä yritän sitä viimeistä ykköstä, kun Vegaltakin on kohtu ensin leikattu. Tänään siis loppui minun huumori tuon koiran kanssa, vaikka muuten niin kiva koira onkin. Kehtasikin taas purra minua, kun ei huvittanut tehdä töitä! Pitäisi varmaan pistää taas jääkausi pystyyn ja katsoa muuttuuko käytös yhtään.

Onneksi pääsin illalla nollaamaan aivot, kun lähdettiin Suskun kanssa maastoilemaan. Käytiin reilun 2 tunnin lenkki ja voi että oli ihanaa!! Kiipeiltiin harjuilla, käveltiin kapeita metsäpolkuja, laukattiin pitkät pätkät hiekkateitä ja Hiski oli taas itse rauhallisuus. Torstaina käytiin Anun kanssa reilun tunnin maasto ja silloin Hiski oli taas "normaali" ja aika kiireinen kotiapäin tultaessa. Perjantaina ratsasteltiin kentällä. Jospa tästä rauhallisuudesta tulisi vielä joskus se "normaali" olotila.