Perjantaina suuntasin suoraan töistä Rantasalmelle "mökkeilemään". Illalla käytiin vielä laittelee ajo-opasteet + telttoja gööttien paimennustaipumus -testiä varten. La-aamuna ajeltiin Mikkeliin agikisoihin, jossa ratkottiin gööttien agimestaruudet kaikissa tasoluokissa. Ykkösten mestariksi pinkoivat Limppu Stiina ohjauksessa, kakkosten Agda & Anne ja kolmosten Liekki & Milla. Meidän eka rata johti hylkäykseen jo neljännen esteen jälkeen. Sitten olikin jo vuorossa puomi, jonka Vega juoksi läpi pysähtymättä. Palautin kontaktille ja lopetettiin rata siihen. Toisella radalla oli puomi viidentenä esteenä, juoksi taas läpi ja palautin takas kontaktille ja lyhintä tietä maaliin.

Sunnuntaina olin kirjurina paimennustestissä. Aamun koirat menivät nopempaan kuin oli ajateltu eikä uusia koiria ollut vielä paikalla, joten porukat alkoi "painostaa" että testataan Vega (kun se oli kerta mukana). Ilmoitin, että en aio maksaa 30 euroa siitä huvista, että saan paperille tekstin, että koira ei osoita paimennustaipumusta. "Sponsori" halusi kuitenkin maksaa Vegan, joten hain koiran sitten autosta. Vega haukkui vähän nautoja, mutta eipä niistä sille muuta iloa ollutkaan. Lähti käskystä kulkemaan nautojen perässä ja kierrettiin laidun kerran ympäri naudat edellä, sitten Vega ja sitten minä ja Anne. Kun tultiin takas tuomarin ja Hallan luo, Vega kipittikin heidän luokse rapsuteltavaksi. Arviossa luki muistaakseni mm. "tarkkailee nautoja, mutta pysyy paikallaan", "ajoi/syöksyi(?) yksittäisiä kertoja", "kuljettaa laumaa ohjaajan kanssa", "haukkuu", "liikkuu lähellä eläimiä" => ei osoita taipumusta. Kommentteihin oli kirjoitettu "pelkää hieman", "ei kiinnostunut mutta tekee mitä ohjaaja pyytää". On mulla tottelevainen koira :c) Eivät välttämättä olleet ihan noilla sanoilla, koska arvio jäi Annelle. Mutta kaiken kaikkiaan siis Vega kiltisti meni sinne minne pyysin, joten jospa sillä olisi kuitenkin toimintakykyä (??) koska läpi paistoi pieni pelko nautoja kohtaan. Silti kulki niiden lähellä ja minun edellä. No, luonnetesti on kohta - katotaan mitä siellä sanotaan...

Tänään käytiin aamulla juoksee Suskun ja koirien kanssa ennen töihin lähtöä. Juuri autolle tullessa musta labbis hyökkäsi metsästä Vegan "kimppuun". Näimme koiran & kolme ihmistä (ja hekin näkivät meidät) ja Vega oli käskyn alla sivulla, kun ohitimme porukan n. 30 metrin päästä. Yritin potkia labukkaa ja raivota sille, mutta minua noteeraamatta se lähti jahtaamaan Vegaa. Vega juoksi metsän laitaan ja kyyristyi puun juuren josta sain "pelastettua" sen. Koira ei sinänsä tehnyt mitään, mutta Vega pelkää muutenkin nykyisin kaikki sitä tuijottavia koiria (vaikka olisi pienen pieni koirakin) lenkillä ja haluaa kiertää nuo koirat toiselta puolelta tietä. Voi V**** että otti pattiin. Olin niin raivoissani, että en tajunnut edes raivota niille kolmelle ihmiselle, jotka vissiin opetti sille labukalle jotain metsästysjuttuja. Yhtään anteeksipyyntöä ei kyllä kuulunut! Katotaanpa mitä käy seuraavan kerran, kun musta koira tulee vastaan.