Eilen suoraan töistä hakumetsään. Olin paikalla sen verran aikaisemmin, että kerkesin pitkästä aikaa kokeilla ruutua Vegan kanssa. Alku oli vähän hakusessa, kun Vega meinasi vaan tuoda ruudun merkit minulle... mutta saatiin loppuun pari onnistunutta ja vauhdikasta ruutuun lähetystä :c)

Otin Vegalle vain kaksi maalimiestä ja ajatuksena saada koira etenemään suoraan pistolle. Käytiin hakemassa hajut kummaltakin. Ensimmäinen kerkesi unohtumaan tai ei ollutkaan saanut kunnon hajua ja meinasi aina vaan lähteä etuviistoon. Lopulta lähti suoraan ja löysi maalimiehen. Toisesta sai ainakin hajun, kun alkoi jo vinkumaan ja murisee ja lähtikin pistolle vauhdilla ja eteni suoraan. Ilmaisu vähän pätki, kun tulin maalimiehelle. Kun ei reagoitu, Vega lopulta oikein "suuttui" maalimiehelle ja meni ihan lähelle haukkumaan ja maalimies saikin palkattua hyvästä sarjasta :c)

Hakumetsästä agilitykentälle, koska en pääse ke:na omiin reeneihin. Kaikki kontaktit ja kepeille tiukoista kulmista ja itse piti siirtyä toiselle puolelle, jolloin oma liike eri suuntaan keppien kanssa. Muutaman kerran palkka odottamassa keppien päässä. Lisäksi jätin koiraa pujottelemaan, kun itse siirryin sivusuunnassa seuraavan esteen taakse. Teki kepit joka kerta vauhdilla loppuun asti - ilman palkkaakin. Keinu on nykyisin hyvä! Puomia en saa reeneissä tulemaan vauhdilla loppuun asti, kuten kisoissa menee ja reeneissä pysähtyy siksi aina oikeaan paikkaan. Saatiin kuitenkin provosoitua eilen pari kertaa tulemaan vauhdilla loppuun asti: minä pidin Vegaa kiinni, kun Susku oikein ärsytti sitä herkkujen kanssa lähdössä ja siirtyi sitten muutaman metrin päähän puomin alastulosta namirasian kanssa. Joka kerta pysähtyi oikeaan paikkaan eikä katsonutkaan minua vaan Suskua ja ruokaa. Yritin vapauttaa nopeasti. Menisipä tuolleen kisoissa...! Eli kyllä se sen kontaktin osaa, itsepähän olen ongelmat aiheuttanut.

Toisten vielä reenatessa otin Vegalla paikallaanoloa sekä muutaman luoksetulon. Seuraava toko-koe on 31.8. Pieksämäellä...

Tänään koirilla onkin "vapaapäivä" ja itse menen hevostelemaan illalla. Ja edessä pari vapaapäivää. Australiassa työkomennuksella oleva kaveri on lomailemassa Suomessa muutaman viikon ja nähdään pitkästä aikaa :c)