Viime viikolla käytiin reilun 2 tunnin maastolenkillä Tiinan kanssa. Käytiin taas valloittamassa Käärmelahden harjut, ilta oli lämmin ja maisemat mahtavia. Perjantaina käytiin Seijan kanssa maastoilemassa hieman lyhempi lenkki ja reissu meni hienosti, mitä nyt kahdeksalta alkoi hämärtää ja hirvi meinasi tulla puskasta eteen... Hiski veti sen verran pulttia ja peruutteli puskiin, että katsoin viisaammaksi tulla selästä alas ja taluttaa Hiskin siitä kohdasta ohitse. Funia jännitti myös, mutta kiltisti se kulki eteenpäin. Tilanteen rauhoituttua kipusin takasin selkään ja loppumatka sujui aivan rauhallisesti. La-aamuna käytiin vielä Anun kanssa maastoilemassa ja taas mukavan leppoisa lenkki eikä edellisillan hirvipaikalla hevoset osoittaneet merkkiäkään jännityksestä.

La-iltapäivällä lähdettiin Annen kanssa ajelee Iisalmeen, jossa oli Vegan luonnetesti. Vega on TAAS voimaakkaasti valeraskaana, on vähän flegu ja tissit on täyttä ja vuotaa maitoa. Testi meni kuitenkin mukavasti ja alla Vegan pisteet osa-alueittain. Itsellä on sellainen olo, että temperamentti olisi voinut olla vilkas ilman tuota valeraskautta.

Tuomarit: Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen

Toimintakyky +1 (kohtuullinen)
Terävyys +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu +1 (pieni)
Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)

Loppupisteet: +155

Yllättäen Vega ei tarvinnut "lämmittelyä" pehmeämmällä patukalla ;c)
1899119.jpg

Eikä irrota otetta vaikka uhataan :c)
1899120.jpg

Kelkalla
1899125.jpg

Vegaa nuuskii aikaisemmin ylös lennähtynyttä säkkiä
1899126.jpg

Su-aamuna lähdettiin Annen kanssa ajelee Tuusulaan, jossa oli gööttien jalostustarkastus. Vegalla oli suurimmaksi osaksi rastit "Toivottu" -kohdassa, eniten virheitä oli päässä ja takaosassa (pää hieman pieni ja takakorkeus näkyy seisoessa ja liikkeissä, sellä kuitenkin vahva ja suora). Ja sitten normaalit rintalasta lyhyt ja lanneosa pitkä, mistä on huomautettu näyttelyissäkin. Ja sitten saivat Vegasta hieman pitkän?! Itse en ole sitä pitkänä pitänyt, mutta ilmeisesti sen eturinta on jotenkin niin syvä, että siitä tulee sitä pituutta lisää. Kun se rinta on vielä valkea, niin silmät taitaa jotenkin "hävittää" sen koiraa katsoessa luonnossa ;c) Yleisarvosanaksi saatiin Erittäin Hyvä ja hyväksytään jalostukseen. Olisi ollut kiva kuulla vielä lyhyet perustelut arvosanalle, nyt jäi itseään mietityttämään oliko tuo pää vai takaosa se suurin virhe, koska muissa poikkeamia ei niinkään ollut.

Illalla jäin Jonnalle & kumppaneille yökylään ja tänään vietän koulutuspäivää Hki:ssä ja illalla ajelen täältä kotia omalla autolla...