Eilen käytiin Annen kanssa lenkittää koiria potkukelkoilla mökin maastoissa aurattuja metsäteitä ja kelkan uria pitkin (muovijalaksilla pääsi hyvin kelkan jäljilläkin). Lenkki kesti lähes 1,5 tuntia. Välillä mentiin vähän rauhallisemmin ja välillä vähän spurtattiin, kun oli sopivia tiepätkiä tai alamäkiä. Koirat sai ainakin juosta ja kuulemma oli Annen luonakin illalla aika väsyneitä nelijalkaisia, kuten täälläkin oli rauhallista. Topikin viiletti muiden matkassa eikä osoittanut mitään väsymisen merkkejä :c) Omakin oli oli vihdoinkin hyvä, mitä nyt nenää piti välillä niistää, yskiä ja spurttien jälkeen vähän hengitystä tasoittaa, mutta eipä tuosta "innostumisesta" tainnut mitään huonoa seurata, kun olo on ainakin tänään ollut vallan mainio.

Tänään lähdettiin heti aamupalan jälkeen mökille ulkoilemaan. Ajettiin kelkka vajalta mökille ja Vega sai taas juosta matkassa sen 1,5 km mökille. Muistin laittaa sille kauko-ohjattavan sitruunapannan kaulaan ja suhautin ensimmäisestä kelkalle räkytyksestä heti kelkkaa käynnistäessä ja sen jälkeen Vega ei edes yrittänyt haukkua vaan tyytyi olemaan ihan hiljaa ja rauhassa kelkan vieressä! Mökillä testasin potkukelkkailua ja kyllä oli taas hiljaista - olisinpa eilen muistanut laittaa pannan sille kaulaan... Sit kävin polkee kelkalla jälkeä (kävelyuraa) saaren ympäri, Topi matkusti kelkassa minun edessä ja Vega juoksi mukana. Mitattiin juuri, että saaren ympäri tulee matkaa 1,7 km, joten tulipahan Vegalle ihan hyvä lenkki, kun melkolailla täysiä spurttasi koko matkan. Välillä jäällä ei ollut lunta, mutta välillä näytti upottavan melko paljon. En sentään raaskinut rääkätä Vegaa montaa kierrosta ja pakotin senkin välillä kelkkaan istumaan (muuten se hullu olisi vaan vetänyt kelkan perässä, vaikka muut pysyivät mökillä).

Minä palailen huomenna työelämään ja koirat jää tänne "lomailemaan". Aamulla olisi taas 200 km työmatka edessä, mutta äkkiäkös sen ajelee ;c) Palailen itse näihin maisemiin taas keskiviikkona töiden jälkeen ja olen täällä taas seuraavaan ma-aamuun asti.

Vegan kanssa matkaan lähdössä:
2183496.jpg