Eilen oltiin koko päivä Annen kanssa kisoissa Kontiolahdella. En jaksa tarinaa uudestaan kirjoitella, joten kopsaan cimillan foorumille runoilemani kisakertomuksen tännekin. Eli tässä tulee:

Ei tullut sitä tuplaa, ei kuulu juoksuja, joten ei osallistuta SM:iin tulevana vuonna. Tai jos juoksut alkaisi ihan tässä lähiaikoina, niin hyvällä lykyllä voisi keretä oman seuran toukokuun vika vkl:n kisoihin vielä yrittämään...

Punkkikselta lähettiin reissuun 6.00 ja oltiin kisapaikalla jo 7.40, koska Anne kisasi ykkösissä sekä kakkosissa. Meidän eka startti oli sit joskun iltapäivällä... Koirien kanssa oli lenkkeilty päivän mittaan useampaan kertaan ja joka kerta Vega sai juosta irti metsässä. Vegan suoli toimi ihan normaalisti ja näin sen kakkaavan. Lähdin sit ekalle radalle sillä mielellä, että yritän ohjata normaalisti, mutta en ihan hulluna vedä menee, kun vaan saataisiin se nolla. Alun kiemurat selvitettiin hyvin, ohitettiin puoliväli radasta, kontaktit jo takana, edessä vain yksi helppo pyöritys ja loppusuora ja nolla siis alla. Sit Vega vaan veti liinat kiinni täydestä vauhdista ja kakka vaan tuli ulos, pari sellasta kovaa pikku kikkaretta Rolling Eyes Vega kävi tosi kuumana rataantutustumisen ajan ja vuoron odottamisen, ilmeisesti tuo riekkuminen sysäsi ne kikkareet liikkeelle ja spurttaus radalla oli sit viimene niitti LaughingLaughing Vega oli kyllä aika nolon näköinen ja se näytti oikeasti siltä, että se ei vaan voinut sille mitään. Ja näin se varmaan olikin. Koira oli kuulemma kulkenut siihen normaalisti, eikä näyttänyt yhtään himmailevan.

Toiselle radalle lähdin ihan viimeisenä. Lenkitin Veegaa enne rataantutustumisesta ja rat.tut. ajan se makasi Annen vieressä maneesiin katsomon ylimmällä "lauteella" vällyjen alla (Anne nukkui siellä telttapatjojen päällä ja vällyjen alla...) Eipähän riekkunut! Sit kierrettiin maneesia ennen omaa vuoroa ja Vega teki vielä yhet kakatkin siinä, joten nyt ei sit kikkareet toivottavasti painaneet suolessa...

Radan alku oli kiva: samassa linjassa hyppy-rengas-hyppy, sit metrin sivussa linjasta hyppy ja sit putki ekan kolmen esteen kaa samassa linjassa. Ja tää siis suoritusjärjestys, mutta toi neljäs pikkasen linjasta pois oleva mentiinkin takakautta. Sain onnistuu ton alun aivan loistavasti Cool Sit oikeella kädellä putkeen, peruutus seuraavalle hypylle ohjaus edelleen oikealla kädellä, tästä tiukka kääntö ja seuraava hyppy (90 asteen kulma) takakautta, edelleen koira oikeassa kädessä... Näin sen siisä piti mennä. Putkeen meno onnistui, peruutus onnistui - MELKEIN. Oli puolimetriä väärällä linjalla ja peruutin siivekkeeseen ja kaadoin sen ja kaaduin ite Embarassed Eikun akka pystyyn ja meno jatkui raivopäänä, sain koiran pysäytettyy vielä puomillekii, josta oli hyppy maalia kohti ja tiukasti takas ja vielä muutama kiepaus... Vega sit luki vähän loppusuoraa, kun vika hyppy näkyi siellä kauempana... tuli kyllä takas mutta hyppäsi sen puomin jälkeisen hypyn takaspäin. Sit loppumutkat ja kepit (hankala alotuskulma) meni tosi mallikkaasti Very Happy

Että näin meillä. Viimeselle (hyppy)radalle ei enää jääty vaan lähdettiin kotiin. Kotona oltiin klo 20.00 ja olin nukkumassa heti 21 jälkeen kun silmät ei yksinkertaisesti pysynyt enää auki (edellinen yö oli nimittäin mennyt valvoessa talon miesväen ravatessa palohälytyksissä).

Kahdesta hylätystä huolimatta olen erittäin tyytyväinen omaan ohjaukseen ja koiraan eilisillä radoilla. Mutta nyt on meidän kisavuosi takana ja tavoitteet jäi sitte saavuttamatta, mutta yritetään sit uudella innolla ensi vuonna pennutuksen jälkeen.

* * *
Lisätään tänne vielä sen verran kisatuloksista, että Anne & Cindy voittivat kummankin ykkösen kisan ja ne nollatkin oli tosi lähellä. Agda voitti ekan kisan ja toiselta tuli hylätty, kun Agda karkasi vissiin ekaa kertaa kisoissa väärälle esteelle - Jee!! Otin "elämän tehtäväkseni" koutsata Annea tokalle radalle (ei sentään välit menny poikki, vaikka uhkasin jättää Annen kävelee kotii jos ei tee radalla kuten minä sanon...). Mutta olen niin tyytyväinen heidän menoonsa ja Annen ohjaukseen, että sitä ei varmaan Anne itsekään usko. Haluan nähdä samaa menoa lisää :c)

Päivä oli lievästi hysteerinen, taisi Hupulaisetkin kattoa meitä vähän kieroon... mutta eiköhän me vielä joskus tehdä samanlainen reissu uudestaan?? Pääasiahan urheilussa oli se voitto, eikä tulos... ;c)