Lämpömittari näytti aamulla pakkasta 22 astetta. Topille fleecetöppöset ja -puku päälle niin johan Topikin tarkeni käydä pikku lenkillä. Vegan kanssa käytiin vielä erillinen lenkki, kun sitä ei pikku pakkaset haittaa... Päivän mittaan pakkanen laski jonnekin 17 asteeseen ja Tiinan kanssa päätettiin lähteä uhmaamaan keliä hevosten kanssa maastoon.

Eniten mietitytti oma pukeutuminen. Päädyin kaksiin pitkiksiin ja topparatsastushousuihin ja yläpuolelle urheilukerrasto, kaksi microfleeceä ja toppatakki (se yläasteella ostettu, joka mahtuu edelleen päälle kaikista lisäkiloista huolimatta Nauru) Päähän kypärämyssy ja käsiin topparukkaset. Ja eikun menoksi. Keli oli itse asiassa tosi kiva, kun ei tuullut yhtään ja aurinko paistoi. Tiet oli hyvässä kunnossa ja päästiin ravailee ja laukkailee kunnon pätkiä. Käveltiin paljon metsissä polkuja pitkin (siis hangessa) ja päädyttiin lopulta Käärmelahden harjuille. Olipa upean näköistä maisemaa silmän kantamattomiin! Kerran jouduin tulemaan alas satulasta, kun paineltiin yhtä polkua sellasen korkeeksi kasvaneen taimikon läpi (puut varmaan 5 metrisiä) ja minä Hiskin kanssa edellä pudottelin kaikki lumet puista: pistin vaan pään alas ja toivoin että Hiski pysyy polulla... hevosen päällä oli irtolunta 5 cm ja saman verran satulassa.  Housut puhtaaksi lumesta, samoin länkkärin pehmike, takaisin selkään ja matka jatkui.

Reissu kesti 2,5 tuntia ja olis voinu viipyy pitempääkin, mutta aurinko alkoi uhkaavasti laskea. Mutta pukeutuminen toimi loistavasti: kerrasto ja fleecet oli aivan kuivat ja toppis oli selästä ihan märkä. Eikä tullut kylmä ollenkaan. Kylläpä oli hevoset valkeita, kun oltiin takaisin. Mika otti meistä muutaman kuvan ja lisäilen sellaisen tänne, jahka saan kuvia itselleni.

Kotimatkalla kävin vielä Oilin luona katsomassa Tirri-sheltin pentuja ja kyllä ne oli suloisia! Toivottavasti Vegallekin tulee niitä pentuja.