Tänään oltiin urheita lumikenkäilijöitä Hymy Meidän oli tarkoitus Teemun kanssa kenkäillä mökiltä kohti kotia ja soittaa hakijat jostain liittolahden tien varresta, sillä ihan kotiin asti olisi pitkä jäämatka ja jäällä vettä... äiti innostui lähtemään mökiltä matkaan ja sovittiin, että iskä hakee äitin jostain matkan varrelta. Mukana myös Vega ja Topi.

Kaikkine evästaukoineen kenkäiltiin 4 tuntia ja matkaa tuli reilut 8 km, liikekeskinopeus oli 3 km/h. Aurinko paistoin oikeastaan koko matkan ajan ja oli niin lämmin, että itsekin tarvoin ilman takkia koko reissun. Ihan huippu reissu. Ja tästä alkaa sitten pitkä kuvapläjäys.

Ensin kartta (meillä oli gps mukana). Suuntana oli Liittolahdessa oleva laavu. Ihan koko aikaa ei tullut kartasta katsottua suuntaa ja ennen laavua tehtiinkin "pikku koukkaus":

Lähdettiin siis mökiltä, suunnattiin junaradan ja valtatien yli ja tähtäimenä ylittää Kirjavalatie suunnilleen kelkkauran & Tapion uran kohdilta. "Aukeilla" tie pohjilla oli lunta kiitettävästi ja kulku oli raskaampaa. Välillä kuljettiin tarkoituksellä kunnon metsissä, niin jalat saivat vähän huilata. Eväsleivät, mehut ja suklaat kulkivat kätevästi mukana vyötäröllä laukuissa.

Vega painaa Teemun perässä (Vegalla on hieman itsetunnon kanssa ongelmia, jos joutuu kulkemaan jonossa kahden ihmisen takana, johon sen usemmiten "pakotan", jottei sen matkanteko olisi niin raskasta):

Tämmöset kolot oli puussa:

Eka evästauko pidettiin jo reilun tunnin kuluttua, jonka jälkeen jaksoi taas pirteänä porskuttaa:

Ja välillä Vegan meno on vähän hankalaa, kun haluaa välttämättä kulkee ekan kenkäilijän jäljillä:

Äiti jäi matkasta noin puolessa välissä ja me muut jatkettiin matkaa. Tässä seuraavassa kuvassa näkee hyvin kenkäilun raskauden eron koirien välillä kun Vega lähättää ja Topi ei. Vega siis uppoaa syvemmälle ja sit se tosiaan tahtoo kulkee siellä jonon alkupäässä, jossa ei ole vielä polkua tallaantunut...

Kavuttiin mäen päälle, josta oli hienot näkymät:

Täältä tähdättiin Liittolahteen laavulle evästauolle, mutta ei katottu suuntaa kartasta ja tultii perille pienen koukkauksen kautta. Laavulta soitettiin äitille, että voisi lähtee meitä hakemaan. Äiti tuli mökin suunnalta, joten päätettiin lähtee talsii "takaspäin" äitiä vastaan, koska meidän piti hakee toinen auto vielä mökiltä pois.

Tässä loppumatkan kuvia. Tuossa yhdessä kuvassa näkyy, miten hieno siksak-polku tulee, kun koirat kävelee yhen kenkäilijän perässä askeleelta toiselle Nauru

Kyyti odotellassa heittelin Vegalle vielä makupaloja hangella, kun sillä tuntui vielä intoa riittävän:

Ja sieltähän äiti jo kurvasikin (ja Vega jaksaa edelleen haukkua!?):