Perjantaina kurvailin töistä suoraan Jonnalle. Olipa kiva ajella, kun oli valosaa perille asti.

Lauantaina lähettii heti aamusta ajelee Hauholle tottisseminaariin, jossa kouluttajina toimivat Marko Koskensalo ja Elise Luttinen. Ensin oli ohjelmassa parin tunnin teoriaosuus, jonka jälkeen alkoi käytännön osuus. La:n luento käsitteli lähinnä pennun ja nuoren koiran koulutusta. Käytännön osuudessa käytiin läpi tottiskoulutusta 12 harjoituskoirakon kera. Koirakot olivat eri tasoisia ja toisten kanssa ei päästy harjoittelemaan muuta kuin viretilan nostamista kun taas toisilla päästiin reenaamaan jo jotain liikkeitä korkeassa viretilassa. Useimmille koirille oli opettu perusasiat makupalalla ja nyt tosiaan keskityttiin tuon vireen nostamiseen. Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja herätti monta kysymystä minun ja Vegan suhteesta. Taisin olla ainoa ei-palveluskoirarodun omistavana, mutta suosittelen vastaavia luentoja muillekin ei-palveluskoirien omistajille!

Ja lauantain keli oli oikein mukana; vettä ja räntää tuli vuorotellen taivaalta, mutta urheasti sinniteltiin ulkona reilu 6 tuntia katsomassa kaikki harjoitukset loppuun...

Sunnuntaina lähdettiin hallille reenaamaan ja päästiin kokeilee useampia edellispäivän kikkoja omilla koirilla. (Tai no Vegan reenit alkoi jo la-iltana; tai siis sama "julma" linja jatkuu, mitä yritin alottaa jo Vöyrin jälkeen...) Tillillä reenattii suoraan perusasentoa ja edellisen päivän vinkit tuntuivat tehoavan Nauru Illalla Tilli teki jo ihan "suorana" seuraamisia. Vegalla reenasin ruutua ja haettiin vauhtia noutoon. Sit kokeilin Vegan vireen notamista haukkumisella ja toimi ainakin ruutuun lähetyksissä mainiosti. Haukkuminen oli siis sallittua vain minun pyynnöstä tai siis käskystä Silmänisku

Lopuksi otettiin kummallakin koiralla vielä agia, lähinnä puomia, keinua ja keppejä. Hienosti menivät kumpainenkin. Topikin sai muuten mennä vähän agia. Ja lopuksi käytiin vielä lenkillä.

Tänään jatkettiin aktiviteettilinjalla ja aamulla vietiin eka Tuomas muskariin Järvenpäähän ja käytiin sillä aikaa ite parissa eläinkaupassa. Sit kurvailtii Hööksille ja ostin itelleni sadeasun, josta lahkeet aukee sivustta. Sit matka taas jatkui ja suuntana Hyvinkään koirakylpylä. Saatiin edellisenä iltana älynväläys, että soitetaanpa sinne olisko maanantaina vapaita aikoja (ja olihan siellä iltapäivällä). Meillä oli varattu koko allas 1/2 tuntia Anna-uimaopettajan kera.

Epäilyistä huolimatta kumpikin koirista, siis Vega ja Tilli-mali, uivat oikein mallikkaasti ja menivät lopulta ihan itse altaaseen ilman Annan apua. Vega ui allasta päästä päähän ja altaasta noustuaan se sai aina makkaranpalan minulta. Viimeiset vedot Vega tosiaan kipitti ihan itse altaaseen ja oikein loikkasi matkaan siinä vaiheessa, kun jalat eivät enää kunnolla ylettäneet ramppiin. Anna kehui kovasti Vegan uintitekniikkaa ja Vega teki kuulemma todella hyvin töitä takapäällään. Uinti tekisikin varmasti hyvää Vegan takaosalle, kun se on vähän turhan etupainoinen ja tekee liikkeessä turhan paljon töitä etuosallaan.

Tilli meno oli taas huomattavasti vauhdikkaampaa - suoraan sanoen vauhdikasta kroolausta Nauru kyllä vesi lensi Tillin uidessa. Mutta ei tarvinnut Tillikään montaa kertaa avustusta, jonka jälkeen sekin loikkasi hienosti itse altaaseen ja ui pallon perässä allasta edestakaisin.

Katsotaan jos saisin Vegan uimaan ensi kesänä keppien perässä. Tähän astihan se on vaan kahlannut juuri siihen asti, kun pitäisi uida ja räkyttää siinä kepeille ja odottaa että tuuli tuo ne rantaan. Olin ajatellut, että ostaisin Vegalle pelastusliivit ja tämän päiväisen jälkeen olen päättänyt, että ostan Vegalle pelastusliivit. Katsotaan jos se sitten jossain vaiheessa uisi ilman niitä liivejäkin.

Tässä muutamia kuvia uintireissulta:

1239023394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239023412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239023422_img-d41d8cd98f00b204e9800998e