Eipä oltu pyörähdetty Vegan kanssa näyttelykehässä sitten elokuun 2008, joten pitkästä aikaa käytiin näytillä Kiuruveden ryhmänäyttelyssä, jossa göötit tuomaroi Pekka Teini. Vega oli ollut kerran aiemmin hänen arvosteltavanaan ja siitä meille jäi muistoksi JV-05 titteli Hymy

Eka hurauhtettiin Hingunniemeen ja kerettiin kattoo 3-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelu. Sieltä näyttelypaikalle ja ekana kehässä oli Tiinan poro Tarra. Tuomari mietti pitkään loppuratkaisuaan PN:n valinnassa ja Tarra oli lopulta PN2 ja sai varasertin.

Sit gööttikehään. Valioluokassa kisasikin vain Cindy ja Vega. Tiina vei Cindyn kehään ja Cindy esiintyi hienosti Tiinan kanssa ja sai ERIn. Vega oli aikas pontevana ja varsinkin liikkeessä oli vauhtia, jota tuomari sitten kehuikin arvostelussaan. Vegalle myös ERI. Heti tämän jälkeen (ennen kilpailuluokkaa) tuomari tuli jututtamaan minua ja sanoi, että hänen on pakko tulla kehumaan kuinka hienosti koirani esitän Hymy Tuomari sanoi sen jotenkin niin hauskasti, että on "kunnia" arvostella noin esitettyä koiraa; kuulemma osaan pitää käteni juuri oikeassa paikassa ja sen johdosta koiran pää on juuri siinä missä pitää, juuri kuten pitkärunkoinen rotu tulee esittää - ehkä annamme myös kunnian Vegalle, joka myös osaa esiintyä hienosti!

PN-kehässä Cindy oli kolmas ja tuomari mietti aikas kauan laittaako Vegan vai Tuijan Maijan ykköseksi. Juoksutti rinkiä, edestakaisin, seisotti - sanoi vaan että nyt on vaikea valinta. Aikansa mietittyään Maija ykköseksi ja Vega PN2. Onnea Tuijalle Hymy Ratkaisu tuli lopulta Vegan hieman ohuista raajoista, jotka korostuivat edestä päin katsottuna sen leveää eturintaa vasten. Ja sitten taisi sanoa, että Maijalla on hivenen parempi selkälinja liikkeessä. Mutta olipa mukava tuomari.

Mutta tämä järjestys sopi meille oikein hyvin, äkkiä koirat autoon ja takaisin Hingunniemeen. Kerettiin sopivasti paikalle 4-vuotiaiden sh:n laatuarvostelun askellajikokeeseen. Olipa siellä hienon näköisiä nuoria hevosia!

Tässä vielä Vegan arvostelu:
Tyylikäs narttumainen kokonaisuus. Hieno pää. Hyvänkokoiset oikein sijoittuneet korvat. Erinomainen etuosa. Hyvä lantio, hyvät pakarat. Hyvä raajaluuston vahvuus. Häntä kaartuu reidelle. Hyvä turkki. Upea liike. Hyvä käytös.