Olen vuokrannut hallilta muutamia reeniaikoja ja ottanut siellä joko agia tai tokoa koirien kanssa. Ekalla kerralla (ed. viikolla) seurana oli Iris Topsyn kanssa ja tällä viikolla Terhi Unskin ja Urhon kanssa. Vinka on aikas innoissaan ja otinkin sillä pieniä harjoituksia pelkillä johtimilla, ilman rimoja. Oli aikas hieno koira!

Urheilu on muuten vaarallista! Käytiin parina aamuna klo 5.15 juoksee Patikselta ja ekalla kerralla unohdin otsalampun: isossa alamäessä, joka vielä käveltii alas, astuin "tyhjään" ja polvi ylitaipui ja teki aika kipeetä. Kotona jääpussi polveen ja side päiväksi ja johan helpotti. Seuraavana aamuna minulla oli lamppu, mutta Suskulla ei... ja Susku "törmäsi" sitten oksaan ja sai haavan silmään ja silmälapun silmälle  Että näin meillä! Mutta Vega juoksee taas entisellä innolla lenkeillä mukana, sillä taisi olla kesällä vaan kuuma tai jotain.

Kävin viikolla pari kertaa ratsastaa Hiskin kentällä/pelloilla Tiinan liikutellassa Strakuria maastossa ja perjantaina eestyin itsekin sit ponimaastoon. Pimeys tulee aivan liian aikaisin, mutta hyvinhän tuo silmä hämärään tottuu. Oli jo lähes pimeää, kun käveltii kotia ja metsäkone ryski toisella puolella ja toisella puolella toinen kone keräili puita kärriin hirveiden valoheittimien avustamana. Samaan aikaan pimeydestä tuli lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia, mutta kyllä nuo ponit on vaan kivoja, kun ei tartte mistään turhia pultteja ottaa   Lauantaina ratsastin Auran kanssa Hiskin ja Funin kentällä, jonka jälkeen lähdin Strakurilla vielä parin tunnin käyntimaastoon. Otin mukaan Pyryn ja Vegan ja hienosti sujui lenkki kahden koiran kera. Talutin koirat + ponin tieosuuden, sit koirat irti ja ite ponin selkään. Pyryllä kauko-ohjattava sittis ja Vega ilman pantaa. Vega haukkui ainoastaan kerran siinä vaiheessa, kun nousin selkään. Eipä uskoisi parin vuoden takaisesta, miten hyvin sitäkin voi pitää maastolenkeillä mukana. Kylläpä oli rauhallista, nähtiin vaan yksi jäljen tallaaja ja kaksi mopopoikaa. S käveli hienosti koko kaksituntisen pitkin ohjin - hieno poni jälleen!

Illalla käväistiin vielä Oilin kanssa hallilla reenaa agilitya. Oililla oli hyvä reeni mielessä ja kyllähän tuota sain Vegankin kanssa ihan muutamaan kertaan hinkata, mutta saatiinhan se lopulta onnistumaan. Vinkan kanssa reenattiin johtimilla ilman rimoja eteen menoa ja valsseja sekä irtonaisen renkaan läpi menoa. Lisäksi Oili kokeili Vinkan kanssa lelulla johtimien kiertoa ja putkea ja ihan samalla tavalla sinkoili innoissaan - eipä ole sitten väliä kenellä se lelu tuntuu olevan. Vaikuttaa huomattavasti paremmin irtoavalta koiralta kuin Vega, saapi sitten jatkossa nähdä pysyykö sellaisena - toivottavasti!

Tänään olin pitkästä pitkästä aikaa (varmaan kuukauden tauko) hakureeneissä. Vinka aloitti ja kyllä tuolla on nyt selkeä ajatus siitä, mitä siellä metsässä ollaan tekemässä. Kaksi maalimiestä oli valmiina ja lähdettiin vaan Vinka vapaana kiertelemään metsään. Vinka irtosi ja etsi hienosti ja sai varsin pian hajun ensimmäiseltä maalimieheltä. MUTTA sitten iski jännitys, eikä uskaltanutkaan yksin mennä maalimiehen luokse. Merkkasi ja löysikin maalimiehen, mutta kukas pikkukoira nyt tuollaisen makaavan luo uskaltaisi mennä. Kun maalimies alkoi kehumaan, niin johan pikkukoira sekosi onnesta ja pomppi maalimiehen päällä ja oli koko koira katketa riemusta! Ja eikun seuraavaa etsimään. Hienosti taas irtosi ja sai taas hajun. Tällä kertaa ei tietokaan jännityksestä, määrätietoisesti lähti tarkentamaan, löysi maalimiehen ja taas riemusta pomppi päällä ja sai herkut ja kehut. Ehkä sitten joskun karsimme tätä päällä pommpimista pois, mutta nyt saa ratketa mieluummin riemusta kuin jännittää. Kolmas maalimies oli tällä välin kipaissut piiloon ja siitäkin saatiin haju ja mentiin innolla ihan itsenäisesti maalimihen luokse.

Vegan reeneistä ei sitten olekaan kauheasti kerrottavaa. Saattaa tuo valeraskaus vaikuttaa, mutta olipahan tuo taas jotain, joka sai minut raivon partaalle. Eteni 10 metriä ja pysähtyi kuuntelemaan pää pyörien. Varsinkin, kun Vegalle ei ole edes käytetty ääniapuja tms. miksi noin tekisi. Vaadin vaan etenemistä ja kyllähän tuo sitten eteni, mutta silti, miksi pitää ensin pysähtyä!? Ekalla ja tokalla maalimiehellä oli lähistöllä hajustettuja makuualustoja, joita ei sentään ilmaissut eli jotain saatiin onnistumaan. Vegahan on viime aikoina haukkunut mm. edellisten koirien piiloja. Tosin nyt ei kyllä käynyt kierroksilla. Vega taitaa lopettaa tältä kaudelta tähän ja käydään vaan Vinkan kanssa sen mitä keretään ennen lumien tuloa.

Reenien jälkeen käytiin vielä pienellä eväsretkellä Terhin ja koirien kanssa. Evästauon aikana Vinka keskittyi Urhon juoksuttamiseen, Unski ympäristön tutkimiseen ja Vega & Topi ruuan kerjäämiseen. Kakaroilla oli ainakin hauskaa, sen verran villiä oli niiden leikkiminen. Vaikka matkaa ei paljon kertynytkään, niin kaikki halukkaat saivat ainakin kirmata pitkin metsää mielin määrin