Maanantaina Terhi tuli poro-poikien Unskin ja Urhon kanssa Siiliin lenkkeilee & tokoilee ja Tiinakin pääsi mukaan Pyryn & Tarran kanssa. Tehtiin ensin pitkä lenkki 7 koiran kera, jos joku näki epämääräisen äänekkään & vilkkuvan lauman ma-iltana Siilin metsässä, niin se oli me  Lenkin jälkeen vähän tokoiltiin ja Vega teki kaukoja ja luoksetuloja seisomisen ja maahanmenon kera sekä seuruuta & kontaktin pitoa Terhin ympärillä. Vega oli innoissaan, kaukot tein lähes 10 metristä ja kaikki asennot toimi ekalla käskyllä. Luoksetulotkin olivat vauhdikkaat, vaikka pysäytin/käskytin maahan välillä. Ja Terhi-häiriön ympärillä seuraaminenkin sujui lopulta mallikkaasti ja kontakti pysyi minussa vaikka pysähdyttiin aivan Terhin viereen. Vinka harjoitteli vain katsekontaktin ottamista muiden koirien tehdessä häiriönä omia juttujaan sekä hihnassa ravaamista.

* * * *
Tajusin vkl:na, että en pääse maastoilemaan ennen joulua, ehkä jopa ennen vuodenvaihdetta, kun yhden kerran; neljästä vkl-päivästä vain yksi on "vapaa". Kun tulevan perjantain vapaa peruuntui, päätinkin pitää tämän päivän vapaata.

Aamusta lähdettiin Tiinan kanssa maastoon "issikkaretkelle". Satulalaukut mukaan ja sinne eväät ja lisävaatetta. Kartta mukaan, suunnattiin "asutummalle" suunnalle ja tavoitteena löytää uusia reittejä... Ja kyllähän me kartalla pysyttiin, löytyi uusia tosi kivoja polkuja ja sit vähän sellaisia epämääräisempiä... eli jouduttiin ratsastaa asustuksen keskellä ja pieni pätkä isompaa tietä, ettei tarvinnut kääntyä samaa reittiä takaisin. Mutta tällainen reitti me käytiin. Retki kesti kartanluku ja evästaukoineen lähes 4 tuntia ja kivaa oli. Ensi kerralla muistetaan vaan ottaa ne tulitikutkin mukaan

Kartanlukutauko, Vuorimäen tien päässä "hakualueella":

Uutta polkua Vuorimäen tien päästä kohti Kumpusta. Tämä oli tosi mukava reitti!

Patikkalassa tauolla. Strakur "vanhana vaellushevosena" osaa ottaa tauot rennosti. Tosin kyllä tuo Funikin osaa ottaa tauot yhtä rennosti.

Kuumaa mehua, eväsleipiä, munkit, suklaata... jos olis vielä ollut ne tulitikut, niin olisi saanut leivätkin paahdettua. No, ensi kerralla muistetaan!

Maastoilun jälkeen Tiina vielä liikutteli Hiskiä maastakäsin, kun Hiski on pienellä ratsastustauolla! Syy näkyy kuvastakin eli Strakur vähän - tai ei niin vähänkään - puraisi sitä selästä. Sen verran oli kipeä ja pahassa paikkaa, että satulaa (tai ilman satulaakaan) ei tarvinnut selkään nousta. Nyt alkaa rupi irtoamaan ja kohta pääsee varmaan jo liikuttelemaan Hiskiäkin selästä käsin.

 

Tämän jälkeen kipaisin vielä tunnin metsälenkin omien & Tiinan koirien kanssa. Lopussa tulin pienen pätkän viiden koiran kanssa tietä pitkin, mutta hienosti kaikki kulkivat hihnassa sotkeutumatta hihnoihin - tulee aina ihan amerikanmeininkin mieleen

Että näin sitä saa vapaapäivän kulutettua. Lomapäiviä saisi olla vuodessa enemmän!