Tämän joutui Vega toteamaan tässä viimepäivinä  

Torstaina käytiin Terhin kanssa tokoilee hallilla. Vega reenasi ruutua, kaukoja ja häiriöpaikallaanoloa. Vinka reenasi näyttelyremmissä ravaamista, kosketusalustaa ja kontaktinpitoa (tai oikeastaan sen ottamista, pidosta ei todellakaan voi vielä puhua!). Illalla annoin koirille pitkästä aikaa oikeat luut ajankuluksi, kun lenkitkin on olleet vähän lyhyempiä pakkasen takia. Normaalisti koirat kaluavat luita aikansa ja kun mitään ei enää irtoa, otan jämät pois ja laitan ne roskiin. Kalusivat niitä pari tuntia ja luut olivat ilmeisesti kuitenkin olleet liian pienet, sillä Topin ja Vegan luut olivat kadonneet, Vinka kalusi vielä omaansa. Vega oli sitten ahneuksissaan syönyt omansa ja Topin luun kokonaan. Vinkalta otin jämät siinä vaiheessa pois, kun se alkoi kyllästymään kaluamiseen.

Perjantaiaamuna Vega olikin sitten aikas ähkyssä. Tuo naudan luumassa kun ei niin helpolla siellä mahassa sula. Töistä tullessani se oli edelleen huonovointinen. Käytiin kuitenkin lenkillä ja vatsa toimi ihan normaalisti. Tyhjenteli vatsaansa pitkin iltaa, joten tukosta ei tuntunut olevan. Mutta makaaminen tuntui tekevän kipeää. La-aamuna vatsa tyhjentyi taas normaalisti, mutta olo näytti edelleen huonolta. Kyllähän tuossa jo pieni hätä tuli, että voiko sillä olla luunpala suoliston tukkeena. Vatsa kuitenkin toimi koko ajan ja tavaraa riitti, eikä oksennellut, joten eipä siellä pitäisi tukostakaan olla. Mutta lauantai oli sillä sitten paastopäivä.

La:na päivällä kävin ratsastamassa. Liikutettiin Anun ja Tiinan kanssa kaikki hevoset ilman satulaa, minä Hiskillä. Ensin mentiin kentällä ja lopuksi käytiin vielä kiertelee peltoja. Strakurkin toimi mukavasti, aikaisemmin ei oltukaan menty sillä ilman satulaa. Kotiin tultuani Vega olikin jo pirteämpi ja leikki jo Vinkan kanssa.

Illalla lähdettiin Suskun ja Jennin kanssa reenaa hallille. Otin mukaan vain Vinkan ja vein kujakeppini hallille. Palauteltiin kujaa mieliin parin kk:n tauon jälkeen. Kuja on vielä sen verran leveä, että Vinka voi vaan juosta siitä läpi eikä kepit vielä osu kylkiin. Pikkasen oli virtaa kakarassa ja sinkoili vaan sinne tänne ja juoksi putkia siinä matkalla. Jenni odotteli palkan kanssa kujan päässä, mutta Vinkan jalat eivät vaan osuneet sinne kujan suuntaan... lopulta kujakin osui nenän eteen ja saatiin kakara palkattua. Tämän jälkeen Vinkalla olikin selvät sävelet mitä siltä haluttiin. Tehtiin muutama toisto suoralla lähetyksellä ja lopetettiin kepit siihen. Välillä reenattiin valssia putken eteen sekä takanaleikkausta samaan kohtaan. Ennen putkea oli kaksi hyppyä, samoin putken jälkeen. Vinkalla ei ole ongelmia tuossa irtoamisessa, joten kumpikin onnistui kerralla ja lopetettiin siihen. Loppuun otettiin uudestaan kujaa. Avoimesta kulmasta tehtiin vauhdikkaita lähetyksiä hypyn kautta tai tolppien kierron kautta. Avoimesta tehtiin lähes 90 asteen kulmaakin ja olin itse muutaman metrin sivussa kepeiltä. Muutaman kerran sujahti väärään väliin, kun tuota intoa on vielä enemmän kuin järkeä, mutta kun palkkaa ei tullut, niin malttoi muutaman palkattoman kaahailun jälkeen aloittaa kepit ihan oikeasti kohdasta  Suljetusta kulmasta otettiin lähetystä putken kautta. Tämä onnistui paremmin, tosin kulma ei ollut ihan noin suuri, varmaan vain 45 astetta. Mutta edistystä oli selkeästi se, että varsinkin avoimesta kulmasta kääntyi joka kerta kovasta vauhdista huolimatta sisäänmenon jälkeen oikeaan suuntaan (eikä siis kiertänyt kolmannen kepin vasemmalta puolelta, mitä joskus syksyllä teki). Kakaran kanssa on kyllä mukava reenata, kun se yrittää itse kaikkea mahdollista eikä jää pyörimään jalkoihin kuten Vega tekee. Kotiin tultuani laitoin Topille vielä töppäset jalkaan ja haalarin päälle ja kävin koirien kanssa lenkillä. Vega oli lenkillä ihan normaali.

Tänä aamuna Vega oli taas vähän huonovointisen näköinen. Tarjosin sille kuitenkin ruokaa, saisipahan ainakin varmistuksen, pysyykö ruoka sisällä vai oksentaako sen pois. Ensin kävi vain nirppimässä ruokaa ja oli huonovointisen näköinen. Laitoin sen ulos, mutta ei oksentanut. Sisälle tultuaan ahmi ruuan ihan normaalisti eikä oksentanut tai edes yökkäillyt - mystistä?! Sit lähdin ratsastamaan ja otin göötit mukaan Tiinalle. Kun laskin koirat autosta, Vega sai hirveät hepulit, juoksi täysiä pihatietä edestakaisin ja heittäytyi kyljelleen/selälleen ja luikui pitkin maata. Sen jälkeen riekkui ihan hulluna Pyryn ja Tarran kanssa eikä huonosta olosta ollut enää tietoakaan. Ja tuota riekkumista onkin jatkunut nyt pitkin päivää...

Käytiin maastoilemassa noin 1,5 tunnin lenkki kaikilla heposilla (minä Hiskillä). Hiski oli vähä intona... mutta eipä tuo ole taas pariin kuukauteen "oikeeseen" maastoon päässytkään. Lenkki sujui kuitenkin ihan mallikkaasti ja Hiskikin pääsi kerrankin vähän irrottelemaan, kun Strakurin perässä sen oli niin "turvallista" laukkailla. Kotiapäin tulin Hiskillä osan matkaa edellä ja silloin piti vähän kiemurrella, kun tien kummallakin puolella oli pahoja lumisia möykkyjä - yhtään sivuloikkaa ei kuitenkaan ilmennyt

Ja Kajaanin näyttely jätettiin siis väliin.