Juu ei niitä nyt vaan kuulu kun odottaa - tyypillistä! Kaikki merkit on kyllä ilmassa, mutta jatketaan odotusta. Tämähän tarkoittaa sitä, että mikäli pentuja nyt tulee, niin agin SM:t jää tältä kesältä väliin. Karsintoihin puuttuu 0-voitto, mutta vaikka se olisikin, niin karsintoihin ei silti osallistuttaisi. Mutta toisaalta jos juoksut vielä vähän viipyisi, niin pennutuksen kannalta olisi mukavampi kun talven pakkaset olisi ohitse.

Viime viikolla Vinkan pentukurssilla harjoiteltiin hihnassa vetämättä kulkemista. Vinka ei tosin vedä hihnassa; kurssilla sain sen vetämään ainoastaan ruokakuppia kohden. Yhdessä harjoituksessa oli tarkoitus saada kävellessä koira osumaan viereen kuviteltuun ympyrään, josta seurasi aina palkkio. Sovellettiin tätä harjoitusta Vinkan kanssa kontaktiharjoitukseksi. Oli kyllä hankalaa, vaikka käytin naksua. Oli pakko ottaa käsiapu (tai nakki) käyttöön. Tätä pitää reenata lisää. Lopuksi tein kontaktiharjoitusta lelun kanssa ja lelupalkka selän takana sai aikaan paljon paremman kontaktin. Tosin lelun kanssa kiihtyy niin paljon, että se ei oikein sovi palkaksi joka tilanteeseen tuolla kurssilla.

Vega pääsi torstaina tokoilemaan hallille. Terhi oli Unskin kanssa myös mukana. Tehtiin Vegalle heti alkuun tunnistusnoutoa kahdella palikalla kolme kertaa. Olen saanut sille ehkä (siis EHKÄ) mieleen ajatuksen nenän käytöstä, mutta en nyt mene vielä vannomaan... Terhi vei palikat muutaman metrin päähän ja kylvettiin vielä matkalle nakin paloja. Vega malttoi syödä nakit (alkuun ei edes syönyt nakkeja, hyökkäsi vaan palikoiden "kimppuun" ja jos eka sen suuhun ottama ei kelvannut, niin siirtyi makaamaan palikoiden päälle ja alkoi tuhota niitä!) ja oli tosi rauhallisen oloinen, nuuski palikat ja otti oman suuhunsa. Kehuin sitä vaan liian innokkaasti ja tiputti palikan ja lähti hakemaan palkkaa Terhiltä (jolla oli nakkirasia kädessä). Toisella yrityksellä nakkeja vain palikoiden ympärille, koira taas tosi rauhallinen ja ohjaaja yhtä surkea kuin ekassa yrityksessä. Oikea palikka nousi kyllä, mutta sama reaktio kehuuni... Kolmanteen yritykseen tsemppasin, Vega söi nakit rauhassa, etsi vielä lisää nakkeja ja lopulta siirtyi palikoihin, nuuski rauhassa, nosti oman, en kehunut ääneen vaan naksautin kerran. Toi hienosti palikan minulle ja sain palkittua. Ja lopetettiin siihen. Lisäksi otin ruudun, kaukoja, seuruuta, hyppynoudon, metallinoudon sekä vahvistettiin luoksetulosta seisomisia ja maahanmenoja. Ruutu tosi hyvä, kun Terhi odottaa palkan kanssa ruudun takana, ei yritä enää ottaa ruudun merkkejä ja kaikkea muuta irtoavaa suuhunsa. Kotona tein tässä muutama viikko sitten niin, että vein palkkarasian ruudun taakse, ihan hyvän matkan päähän... Vega reippaana kipaisi käsky-sanan jälkeen suoraan palkalle, otti rasian suuhun ja juoksi sitten rasia suussa oikeeseen paikkaan ruudun sisälle ja toisti saman uudella yrityksellä. Yritä siinä sitten pysyä totisena

Perjantaina lähdinkin "yllättäen" käymään Punkkiksella ja Vinka jäi Tiinalle hoitoon, niin porukat  pysyy tyytyväisinä . Vinka oli ollut kuulemma oikein helppo hoitokoira ja saa tulla uudestaankin hoitoon. Oli leikkinyt lasten kanssa eläintarhaa, nauttinut rapsutuksista, riekkunut ulkona Pyryn ja Tarran kanssa eikä ollut haikaillut yhtään minun perään. Olin su-iltana vasta 21 aikoihin takaisin Siilissä ja aamulla oli aikainen lähtö Tampereelle, joten Vinka jäi hoitoon vielä yhdeksi ylimääräiseksi yöksi.

Ma:na starttasin klo 05 kohti Kuopiota, auto lämpimään talliin töihin, 5.55 junaan ja 8.50 Treella. Kolmessa tunnissa työasiat läpi ja klo 12.05 istuin jo junassa kohti Kuopiota... Sit kotiin vaatteiden vaihtoon ja Tiinalle, Vinkakin jopa tunnisti minut... Pistin otsalampun päähän ja ratsastin Hiskin pelloilla. Kuukin alkoi jo loistaa pilviharson läpi, mutta pidin lamppua päällä, niin tottuupahan hevonen valon heilumiseen. Ratsastin puolisen tuntia hangessa "omilla" pelloilla - olipa kivaa, lumi vaan pöllysi... onneksi on kevyttä lunta, niin ei tuntunut Hiski edes rasittuvan sen kummemmin. Lopuksi käytiin vielä kiertää isot pellot aurattuja uria pitkin.

Ratsastuksen jälkeen lähdin vielä Oilin kanssa lenkille kankaille. Kello oli tässä vaiheessa vasta 19.30, joten kun on oikein tehokas, niin kerkee käydä Treella, ratsastaa hevosen ja lenkittää koirat . Pilviverho hävisi ja kuutamo oli aivan mahtava. Meinasin jo soittaa Tiinalle, että hyppää äkkiä ponin selkään ja tule tänne kankaille ratsastaa... Oltiin takaisin autolla 21 aikaan, joten koiratkin sai kunnon lenkin. Vega olikin ihan hepulissaan, liekö vkl:n vähäisestä lenkityksestä vai jälleennäkemisestä Vinkan kanssa!? Mutta jos tämä hieno kuutamo jatkuu, niin joku ilta on pakko päästä kuutamomaastoon. Viime viikolla raivattiin yksi ilta Tiinan ja Mikan kanssa otsalamppujen valossa uusi polkukin metsän läpi, joten maastoonkin pääsee nyt kulkematta autotietä pitkin.