Aloitetaan niillä haastekuvilla. Vinkasta olisin voinut lisätä nuo tämän talven reissukuvat, mutta nepä näkyy kun selaa vähän alaspäin. Nuo kuvat kertonee tunnelmat ilman selityksiä  Ja ehkä tämäkin kuva kuvaa jotenkin Vinkaa :

Vegan ensimmäinen talvi kuluikin lunnikoirien matkassa. Tässä tunnelmia Punkaharjulta talvelta/keväältä -05. Ensimmäisessä kuvassa ollaan mökillä puusavotassa ja toisessa olen koirien kanssa aamulenkillä Sorvaslahdella hankiaisilla. Välillä käytiin ottamassa kuvia saaressa.

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa ratsastustunnilla (kuukauden tauko!) ja voi tsiisus kun otti pattiin. Heppa oli kiva, suosikkipolleni, mutta tuo kierous iski taas toiseen suuntaan mennessä. Ja kun tehtiin koko tunti töitä ympyrällä, niin ongelmia riitti... Heppa kulki oikein kauniisti toiseen suuntaan, mutta toiseen kierrokseen istuin taas niin vinossa siellä satulassa, että hevonenkin meni ihan sekaisin  Seisoessa lantio tuntuu olevan ihan ok ja suora, mutta hevosen selässä vasen lonkka ei vaan aukea. Ei siis ole niin pahassa kunnossa mitä aikaisemmin, mutta pitäisi varmaan käydä uudestaan vastaanotolla.

Torstaina käytiin "omalla porukalla" kuuden tunnin issikkaretkellä Rella Vinurissa. Kivaa oli! Menin 145 cm korkeella ruunalla; tuntui ihan hevoselta kun on tottunut vähän pienempiin issikoihin  Perjantaina kurvasin suoraan töistä Lempäälään ja Päivin luo reenaa Vinkan kanssa. Vinka meni oikein mallikkaasti eikä uusi paikka vaikuttanut sen menoon millään lailla. Luntakin tuli hallin katolta alas ihmeellisen kuminan ja jyminän kera, mutta eipä koirat edes korviaan lotkauttaneet moiselle äänelle. Vega odotti kiltisti aivan hiljaa kentän laidalla Vinkan reenien ajan. On ne vaan niin erilaisia koiria... Reenien jälkeen Vinka ja Lätty-sisko riekkuivat vielä useamman tunnin ja lopulta leikit piti keskeyttää kolmen jälkeen yöllä, kun omistajien silmät eivät enää tahtoneet pysyä auki vaikka juttua olisi vielä tainnut riittää. Kiitoksia majapaikasta  Lauantaina olin Treen näyttelyssä ihan vaan turistina. Kattelin lunni- ja gööttikehät, lenkitin koiria ja iltapäivällä pidettiin lunniyhdistyksen kokous. Ja sen jälkeen kurvasin takaisin Siiliin. Sunnuntaina olinkin sitten koko päivän omissa agikisoissa töissä.

Ettei ohjelma olisi tuohon loppunut, niin eilen (ma) hyppäsin auton rattiin 5.30 ja hurautin Seinäjoelle työkeikalle. Tiina kävi ystävällisesti pissattaa koirat iltapäivällä ja saatiin sitten taas kuningasajatus: eli jos Tiina tuo koirat ja minun ratsastuskamppeet heille, niin minähän voisin kotimatkalla liikuttaa Hiskin ja koirat. Ja niinhän me karautettiin Hiskin ja gööttien kanssa pellolle ja koiratkin sai aikas hyvän lenkin, kun tuli mentyä välillä vähän vauhdikkaamminkin.

Mutta sitten niihin taitaviin koiriin. Vinkahan on tähän asti ollut hevosen mukana vain pelloilla tai poluilla "lähimetsässä" eli sen kanssa ei ole vielä käyty autotien toisella puolella hevosen kanssa. Tänään oli hieno keli ja kotimatkalla taas tuli ajatus, että tässähän kerkeisi vielä käydä maastossa ennen pimeän tuloa. Illalla kun näkee puoli kasiin saakka. Kävin äkkiä koirat & kamat kotoa ja tasan kuuden aikaan olin ponin selässä ja lähdin V&V kanssa "uuden polun" kautta toiselle puolelle tietä. Vinka kulki mukana tosi hienosti, itse asiassa jopa Vegaa paremmin, kun Vegan piti välillä yrittää komentaa minua haukkuen. Ensin mentiin sahan pihan läpi ja sen jälkeen tien yli. Tien laidassa jouduttiin odottaa vähän aikaa, kun tulivat juuri lanan kanssa kankailta ja tekivät uukkarin ja mekin lähdettiin sitten lanailijoiden perään. Vinka odottin ihan rauhassa eikä singonnut tielle ja ylitettiin tie hallitusti kaikki yhtä matkaa  Tein pelkän käyntilenkin ja lopulta meillä meni aikaa reilut 1,5 tuntia. Vinka saa aina välillä hirveitä hepuleita ja juoksee edestakaisin häntä mutkalla, mutta onneksi hevoset eivät noteeraa sen rallia millään lailla. On kyllä mukavaa, kun voi käydä maastoilee koirien kanssa  Mutta pitäisi ehkä yrittää välillä liikkua omillakin jaloilla...