Viime viikolla tuli pidettyä jopa pari iltaa "vapaata" hevostelusta ja käytyä lenkillä omin jaloin kavereiden kanssa  Torstaina iskikin taas laiskuus ja kävin lenkittää koirat metsässä ponilla. Perjantaina käytiin maastoilee Anun ja Suskun kanssa ja sen jälkeen Vinka pääsi vielä riekkumaan Kilun kanssa.

Lauantaina oli vuorossa pihaton, karsinoiden ja lantalan tyhjennystalkoot ja joutui toteamaan, että pitäisi tehdä ruumiillista työtä enemmän. Nelisen tuntia heilutin talikkoa ja hiki virtasi. Siinä vaiheessa ei tuntunut pahalta, mutta sunnuntaina oli käsivarsi aikas hellänä! Iltapäivällä Anna-Kaisa ja Onni tulivat käymään Siilissä ja käytiin ratsastaa Anu seurana kaikki hevoset. Menin pitkästä pitkästä aikaa Strakurilla pellolla kenttätyöskentelyä, mutta sujui yllättävän hyvin. Pieniä keskittymisvaikeuksia töltissä, mutta käynnissä malttoi kuunnella varsin hyvin ratsastajaa. Laukat olivat suht vauhdikkaita, mutta pysyttiin kuitenkin "kentällä". Lopuksi käytiin vielä kävelee metsässä Pyry mukana. Kevät on tullut ja metsästä löytyy kaikenlaista epämiellyttävää: ensin Pyry löysi ilmesti rotan, ei sillä enää karvoja ollut, mutta iso se oli, pitkä häntä ja kunnon varpaat. Ylväänä sitä suussaan kantoi, mutta suostui lopulta vaihtamaan sen makupalaan. Paluumatkalla meinasin saada sydärin ja suunnilleen halvaannuin ponin selkään: polun vierellä oli kyy kerällä sulaneella lämpäreellä! Onneksi Pyry oli mennyt sen ohi sitä huomaamatta ja taisi olla aikas kohmeessa kun ei liikahtanut lainkaan. Ratsastuksen jälkeen käytiin vielä juoksuttaa koiria ja Vinkalla ja Onnilla oli hirveän hauskaa yhdessä  Ja Vinka oli päivän päätteeksi mainiossa näyttelykunnossa: ensin juossun lantalassa ammoniakkihuuruissa ja sitten paineli pitkin peltoja ja oli korviaan myöten ravassa. Kotona vaan koira hankeen ja pyyhkeellä kuivaus ja siinä se oli. Suihkua ei tarvinnut käyttää lainkaan!

Sunnuntaina oltiin sitten porukalla (V & V, Tiina ja Tarra, Terhi ja Unski, Jaana & Velho) Kiihtelysvaaran ryhminäyttelyssä. Gööteillä tuomarina oli Tuula Savolainen ja Vinka sai erittäin hyvän arvostelun. Tällä kertaa ravaamisen kanssa oli hieman ongelmia ja Vinka veti vaan hihnassa ja köyristi sen myötä selkäänsä. Tuomari antoi meille myös suullisen palautteen ja kertoi, että antoin EH:n liikkeessä köyristyvän selän takia. Sanoi, että liike parani kierros kierrokselta ja kehui koiran luonnetta & olemusta. Tässäpä arvostelu:
"10 kk. Hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, hyvät korvat, keskirusteat silmät. Ikäisekseen hyvä eturinta. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvän syvyinen rintakehä, joka saisi olla hieman pidempi. Hieman lyhyt olkavarsi. Hyvä takaosa. Liikkeessa kulkee ajoittain selkä köyryssä. Etuliikkeet saisivat hieman tiivistyä. Sivuliikkeessä hyvä askelpituus. Hyvä turkki."

Maanantaina kävin Strakurin ja Pyryn kanssa talven jäljiltä maastoilemassa "toisessa suunnassa". Hyvin oli sieltäkin lumet hävinneet ja talvisin latukäytössä olleet metsätiet olivat jo ratsastettavassa kunnossa. Tiinan kanssa oikein räväytettiin ja lähdettiin sen jälkeen hölkkäilee - kylläpä jalat painoi. Pitää vissiin oikeesti viritellä tuota juoksuharrastusta aktiivisemmaksi... Tiistaina oli hakuporukan alotuspalaveri. Minäkin menin jo käymään paikanpäällä, mutta kun keli oli NIIN hyvä ja Tiina & Terhi voi hoitaa teoriat minun puolesta, niin kurvasinkin majalta hevosia liikuttamaan. Kenttä on vihdoin kuivahtanut ja ratsastin Hiskin kentällä. Sit minun oli tarkoitus lähtee lenkittää koirat omin jaloin MUTTA... laiskuus iski, satuloin Strakurin ja lenkitin koirat metsässä hevosen selästä

Vinka hepuloi:

Lumen alta paljastuva uusi polku näyttää yllättävän hyvältä:

Supassa on vielä lunta:

Ja jotta olisi vielä jotain muuta kuin hevostelua, niin tänään tuli Teemu, äiti ja Sipe (tätini) yökylään. Tehtiin Teemun koulutyötä eli harjoteltiin kuvankäsittelyä... pääsi ihan muutama kirosana ja useampi tunti siinä meni ja montaa työstettyä kuvaa ei edes saatu aikaiseksi. Ä & S lenkitti koirat ja metsästivät samalla limejä... juu juu, ilta kruunattiin roskilla  Huomenna Vegan leikkuu. Sit jäädään mielenkiinnolla odottaa mitä sen jälkeen tapahtuu.