Viikonlopun vietossa Punkkiksella. Viikonlopun tavoite: saada Vinka uimaan kepin perässä.

Eipä ollut sitten kauhean vaikea homma J Tänään mentiin mökille ja otettiin pelastusliivit mukaan. Liivit Vinkalle ja flexi kiinni liiveihin. Menin ite järveen kahlaa ja houkuttelin kepillä. Tuli kyllä järveen, mutta ei lähtenyt uimaan, joten autoin vähän hihnalla. Ja kas kummaa, parin ”avustuksen ” jälkeen Vinka haki kepin uimalla ilman hihnaa. Liivejä en vielä ottanut pois. Pari uintipätkää ja lopetettiin siihen. Vega kävi useamman kerran hakemassa keppiä uimalla ja kastuikin sitten läpimäräksi. Kunnon lenkillä ja auringossa oleilulla Vega kuitenkin kuivui kohtuu nopeasti.

Ajatus oli mennä huomenna uudestaan mökille uimakouluun, mutta ei sitten tarviikaan mennä! Käytiin tuossa illan suussa Pian ja Venni-villispennun kanssa lenkittää ja leikittää koiria Puruveden rannalla.

Vesi oli taas mukavasti alhaalla, jolloin rannalle muodostuu tällainen ihanteellinen paikka koirien kahluuttamiseen ja uittamiseen. Toiseen suuntaan on loivaa missä koirat saa vaan juosta vedessä:

Ja vieressä on ruopattu alue, josta koirat joutuu heti uimaan:

 

Heitin ensin koirille keppejä kahlaussuuntaan ja sitten kokeilin ruopatulle puolelle. Vinka sinkosi kepin perään ja jatkoi uimista, kun jalat ei enää ylettäneet hyppimällä pohjaan. Testasin uudestaan ja samalla innolla sinkosi järveen ja haki kepin uiden. Heittelin keppejä aikas monta kertaa, eikä Vinkan tarvinnut kertaakaan miettiä uskaltaako uida vai ei J Vega vissiin totesi, että nyt Vinka hakee kepit, eikä hänen oikeestaan tarvii edes kastautua ;-) Toisaalta ihan hyvä niin, sillä Vegaa ei olisi saatu enää kuivaksi ennen yötä. Vinkalla ei ole pohjavillaa lainkaan, joten sen kuivumiseen ei kauaa mene!

 

Jos Vegalla jäi iltauinnit vähiin, niin se keskittyi sitten saunomiseen ja kävi ottaa löylyt alusta loppuun kahden eri saunaporukan kanssa – ihme koira!?

Ja tässä vielä pari linkkiä videoihin tältä illalta.

Vinka ui:
http://www.youtube.com/watch?v=vjEn8ZF5N1M

Vinka kahlaa:
http://www.youtube.com/watch?v=waruSMRR43c

Vinka kahlaa 2:
http://www.youtube.com/watch?v=iWFHMCIZHqA