Kohta viikko lomaa takana ja enää kaksi viikkoa jäljellä. Turhan nopeesti menee aika

Tämä viikko onkin ollut erittäin ulkoilu/urheilupainotteinen, kun tänään käytiin aamulla jo kolmatta kertaa juoksee tällä viikolla. Keskiviikkona oli vähän pitempi lenkki, muut sellaisia tunnin kirmailuja (tai ei sitä ehkä kirmailuksi voi sanoa, näyttää todennäköisesti enemmän lyllertämiseltä...). Tiistai ja keskiviikko tuli ratsasteltua, mutta eilen ja tänään jätin ratsastukset väliin. Ell kävi keskiviikkona rokottaa hepot ja raspaa hampaat. Samalla tutkittii vähän Hiskiä ja sovittiin kuukauden lomasta ja sen jälkeen katsotaan taas jatkoa. Ontuminenhan alkoi sen laitumella "pöljäilyn", kentälle sinkoilun ja puomien yli loikan jälkeen (ja puomit sinkosi hevosen jalkojen alla). Ell epäili jotain kanava-ahtaumaa polvessa, joka pitäisi sitten korjata kirurgisesti. Mutta ensin katsotaan miten lepo vaikuttaa; Hiski nauttii siis vain laitumella olosta ja harjauksesta.

Keskiviikkona kävin Vinkan kanssa kokeilee ensimmäisen ratareenit Hupun epiksissä vähän niinku agirotua ajatellen. Radalla oli 16 estettä, muttei keinua, rengasta, pussia eikä pujottelua. Pituus oli toisena esteenä eikä sitä ole menty koskaan. Samoin A:ta ei ole menty kuin ihan matalaa joskus talvella hallilla. Vinka istui kiltisti lähdössä, pituuden yli hyppäsi ihan normaalisti ilman ongelmia. A:lle maltoi hidastaa omaa menoa, eikä siinä ollut Vinkalla mitään ongelmaa. Puomilla oli kosketusalusta ja pysähtyi sille hienosti. Muuten puomi on vielä vähän hidas, kun Vinka korkeenpaikankammoinen ravaa vielä puomin tasaisen osuuden. Mutta kunhan joskun jännityksestä pääsee, niin varmaan saadaan siihenkin laukka aikaiseksi. Yksi rima tuli alas, muuten selvisimme virheittä  Muutaman esteen ohi meinasin vedättää, mutta tajusin ajoissa ja Vinka korjasi hienosti minun virheeni. Ja muuten oli oikein tyytyväinen, kun ei ole koskaan menty noin montaa estettä ilman palkkaa ja koiran mielenkiinto pysyi hienosti minussa ja esteissä eikä vilkuillut yleisöön kertaakaan. Lähdemme siis hyvillä mielin agirotuun. Pitää vaan opettaa kepit loppuun ennen sitä (nyt ollaan 10 cm menossa).

Teemu tuli tänne keskiviikkoiltana ja torstai vietettiinkin rahoja tuhlaillen kaupungilla. Siellä menikin koko päivä ja rankkaa oli, ihan jalkohin jo sattui. Tänään tuli sitten korjailtua nurmikkoa "Vega nurmentappajan" jäljiltä (Vegan talviset/keväiset pissat tappavat nurmikon). Lisäksi tuli istuteltua kesäkukkia takapihalle ja grillailtua. Nyt näyttää takapihakin siistimmältä. Yksin ei saa mitään aikaiseksi, mutta onneksi käy välillä noita apureita

Mutta sitten siihen huonoon onneen. Vega kävi pitkästä pitkästä aikaa viime viikolla (ke) hieronnassa. Edellisestä kerrasta olikin ainakin kaksi vuotta ellei enemmänkin  Sinänsä en ollut huomannut mitään hirveän suurta ongelmaa koiralla, vasenta etujalkaa se ei antanut kunnolla venyttää (se oli jumissa silloin aikanaankin kun käytin) ja selässä & lavoissa tuntui muutamia kipupisteitä olevan, kun koiraa paineli. Mutta esim. juoksulenkeillä esitti edelleen hienoa lennokasta ravia. Agissa sen kepit tuntuivat kisoissa hitaalta ja ehkä hypytkin ei niin sujuvilta, mutta olihan meillä taukoa puoli vuotta takana ja rimat 35 cm:ssä. No, en sitten turhaan koiraa sinne kiikuttanut: etupäässä oli aika lailla jumeja sekä kipupisteitä lavoissa ja selässä. Hieroja sanoikin, että ei ihmettele jos on kulkenut huonommin agissa ja sanoi, ettei näitä jumeja yhdellä kertaa avatakaan. Tämän takia jätin viime sunnuntaina starttaamatta Iisalmen kisoissa; tavoitteena saada koira parempaan kuntoon SM:iin. Mutta jos haetaan jotain positiivista, niin takaosassa ei jumin jumia ja antaa venyttää jalkoja miten vaan.

Viikon ajan olen sitten ollut tarkempana Vegan lenkkien suhteen. Juoksulenkit on tehty pehmeällä pohjalla (kuten aina) ja olen yrittänyt muistaa aloittaa nekin kävelyllä ja lopettaa kunnon kävelyyn. Lenkkien jälkeen on venytelty myös etuosan lihaksia. Lisäksi edistetty pintaverenkiertoa, käytetty kauratyynyä ja pidetty yöt BoT:tä. Tällä viikolla Vega on saanut pitkästä aikaa juoksu & pyörimishepuleita ja alkanut osallistua Vinkan ja Tarran juoksu & painileikkeihin. Joka nyt ehkä ei ole ollut niin suotavaa hoidon kannalta. Lisäksi se on antanut venyttää vasenta etujalkaansa paljon paremmin ja pidemmälle.

Maanantaina sitten huomasin Vegan kaulassa karvattoman läntin. Luulin, että se oli raapaissut sen johonkin. Iho oli aivan siisti, nätin vaaleanpunainen eikä Vega ole missäään vaiheessa raapinut itseään. Keskiviikkona Vega jäi illan juoksulenkillä muutamaan otteeseen rapsuttaa itteään, mutta en ajatellut asiaa sen tarkemmin. Pihaan tultuamme se hinkkasi itseään nurmikkoon, mutta ajattelin sen johtuvan valjaista (joita se inhoaa eniten maailmassa ja käyttäytyy tosi hassusti niiden kanssa...). Kun aloin venyttelemään Vegaa, niin järkytyin! Toiselta puolelta kaulaa oli lähtenyt myös karvat ja tällä kertaa iho oli ärtyneen näköinen. Siinäpä oli syy rapsutteluun ja hinkkaukseen. Sisällä se ei kuitenkaan enää rapsutellut itseään, liekö ötökät söi sitä pihalla!? Eikun odottamaan aamua ja ell:lle soittoa.

Keskiviikkoiltana:

Torstaina otettiin Vegan kaupunkireissulle mukaan, kun sain sille ajan eläinlääkäriin samalle päivälle. Ihosta otettiin teippi ja raaputusnäytteet ja niiden perusteella ihosta löytyi erittäin suuri bakteerikanta. Sille ei löytynyt selitystä, onko bakteeritulehdus syy vai seuraus jostain. Yksi vaihtoehto on mm. steriloinnin aiheuttama hormoonitasapainon muutos tai sitten voisi olla pieni haava, missä bakteerit alkaneet pesiä. Tai ihan mitä vaan. Aloitettiin hoito Hexocil-shamppoolla, joka ei estä osallistumista SM-kisoihin. Eilen pestiin koko koira ja nyt pestään vain tuota kaulaosaa. Lisäksi meillä on odottamassa antibioottisalvaa, jos kaljut alueet vielä suurenevat. Tuossa voiteessa on kuitekin viikon karenssi, joten toivotaan, että selviämme ilman sitä SM-kisoihin saakka. Ja muutenkin toivotaan, että nämä hoidot auttavat eikä kyse ole mistään vakavammasta vaivasta.

Tässäpä kuva eiliseltä, kun annetaan shamppoon vaikuttaa turkissa ennen huuhtelua:

Ja tässä tänään kaula pestynä ja karvat hiukan kosteina. Läheltä näkee hyvin nuo kaljut alueet:

Ja tämä kuva otettu juuri äsken tyytyväisenä makaavasta tappijalasta:

Muutenhan tuo kaula ei näytä koiraa vaivaavan millään lailla. Ei rapsuta sitä eli ei tunnu vissiin pahalta. Ihokin on nyt nätin vaaleanpunainen. Ainiin, mittasin koirat eilen ell:llä ja Vinkakin pääsi vastaanotolle käymään vaa'alla: Vega tasan 12 kg ja Vinka tasan 10 kg.

Tänään oli sitten Vegalla toinen hierontakerta. Vasemmalla puolella oli edelleen pari tosi kipeää trikkeripistettä (lavassa ja selässä), mutta nekin helpottivat käsittelyn aikana. Muuten etuosa oli paremmassa kunnossa edellisviikkoon verrattuna ja hierojakin totesi, että antaa venyttää etuosaansa nyt paljon paremmin. Oikea puoli oli parempi. Kun ei käsitellä noita kipeitä kohtia, niin Vegan makoilee patjalla täysin rentona. Ja takaosassa ei edeenkään mitään huomauttamista. Nyt otetaan taas pari päivää rauhallisesti ja jatketaan itse lämpöhoitoja ja venytyksiä. Eli emme pääse osallistumaan huomenna oman seuramme kisoihin. Ensi viikolla käydään vielä keskiviikkona hierojalla ja sen jälkeen ollaan toivottavasti vähän paremmassa kunnossa SM:ä ajatellen. Toivotaan, että päästään osallistumaan tuon iho-ongelman puolesta.

* * *

Meinasin laittaa äsken Vegalle BoT:n yöksi päälle. Samalla huomasin, että takissa on nahkapala kaulaosassa, joka tulee juuri tuohon Vegan ongelmakohdalle. Vegahan on siis pitänyt viime viikon keskiviikosta takkia yöt ja esim. torstaina se kävi uimassa aika myöhään illalla. Nyt tuli mieleen, että ei kai takki ja tuo nahkapala ole hautonut sen kaulaa??? Päätin, että takkia en sille nyt laita enää yöksi. Onhan tuo takki ollut sillä talvisinkin kisareissuilla kotimatkan päällä, mutta ei tietysti koskaan näin yhtäjaksoisesti yhtä montaa tuntia kerrallaan. Varmaan aika kaukaa haettu, mutta pelaan nyt varman päälle.