Osallistuin tiistaina kummallakin koiralla epävirallisiin kisoihin omalla kentällä. Vinka meni ensin mölleissä. Radalla oli kepit ja vaihtoehtoisesti ne sai kiertää kahden hypyn kautta. Me mentiin kepit, lähestymiskulma oli helppo ja Vinka pujotteli oikein. Vauhti oli vielä hiekalla hidas, enkä uskalla kauheesti vedättää/tsempata, jotta malttaisi pujotella. Keppien jälkeen oli enää viimeinen hyppy ja sen takana odottikin jo lelu palkaksi. Muuten rata olikin sitten aikas vauhikas, kolme hyppyä jäi välistä menemättä kun Vinkalla oli vähän kiire jo eteenpäin ja kun en ohjannut kunnolla, niin paineli vaan ohitse. En korjannut, yritin vaan ohjata seuraavalle esteelle...

Olin ilmoittanut Vinkan myös kisaavien radalle, koska halusin harjoitella keppejä keskellä rataa (enkä tiennyt että mölleissäkin olisi kepit). Oli kyllä ihan hyvä reeni mennä tuo toinenkin rata ja tuli huomattua, mitä meidän pitää Vinkan kanssa reenata! Olen hypyttänyt Vinkaa vain matalilla esteillä ja mölliradallakin rimat oli vain 20 cm:ssä. Kilpailevien radalla rimat oli 30 cm:ssä. Eka rima tuli alas - ei siis malttanut hypätä. Tämän jälkeen suoritettiin kaikki hypyt, vähän kaarrokset valui ja lähti hakee esteitä eli ennakoivaa ohjausta Vinkankin kanssa kehiin. Kyllä se ne hypyt osaa mennä ilman varmisteluakin. Kepeille päätin kokeilla lähettää Vinkan sylkkärillä, kun ajattelin, etten kerkeä suoran putken jälkeiseltä takaahypyltä ottaa valssilla vastaan. Irtosi hienosti takaakiertoon, mutta ei osannut lukea sylkkäriä kepeille lainkaan. Lähti hakemaan putkea... Sit kun tajusi että kepeille, niin lopetti muutaman jälkeen kesken ja lähti nuuskii keppien vieressä olleen numeron. Jälkeenpäin tajusin, että meillä on lelu palkkana keppien jälkeen, joten ajatteli varmaan, että palkkahan se siinä napottaa. Pyysin takaisin ja tämän jälkeen pujotteli loppuun. Sitten pari hyppyä ja tiukka käännös puomille ja rima tippui kaarroksessa - ei taaskaan malttanut hypätä. Puomin alastulo suht nopea, odotti hienosti lupaa poistua, pitää nyt kotona vahvistaa vielä nopeampaa paikan hakua. Loput rimat kesti ylhäällä, A:n jälkeen jätin loppukiekuran tekemättä ja oikaistiin suoraan maalihypylle. A:ta pitää reenata lelun kanssa vetämällä, sillä meinasi nyt tarjota pysähtymistä alastulolle. Mutta intoa riitti eikä vetänyt yhtään herneitä nenään vaikka kepeillä tulikin monta yritystä. Intoa olisi varmaan riittänyt vaikka uusia tuo rata, mutta maltoin mieleni!

Vega pääsi radalle pian Vinkan jälkeen ja sain omasta mielestäni tsempattua sitä hyvin. Kepit nopeat Vegaksi hiekkakentällä, puomi melko nopea ja nollalla maaliin  Toivottavasti vkl:n kisoissa olisi yhtä hyvä fiilis radalla!