Viime perjantaina hurautettiin Suskun kanssa Tornioon Asterin "hotellimajoitukseen" ja lauantaina ja sunnuntaina kisattiin Pakkasrallissa Kemissä. Kaikille luokille oli tarjolla kuusi kisaa. Olin ilmoittanut Vegan neljälle ja Vinkan viidelle radalle.

Lauantaina ekat radat olisivat menneet päällekäin, mutta sain siirrettyä Vegan luokan alkuun ja kerkesin hyvin 10 minuuttia myöhemmin alkavaan Vinkan rataantutustumiseen. Eipähän tarvinnut peukaloita pyöritellä, kun säpinää riitti  Muut radat eivät osuneet päällekäin ja loppupäivä meni leppoisasti kisaillen.

Vega paineli omaan varmaan tahtiinsa, kun ohjaaja vaan muistaa ohjata eikä voivotella  Ensimmäinen rata tyypilliseen tapaan rauhallinen, mutta nolla kuitenkin ja sijoitus 2. Toisella radalla sain ohjattua Vegan väärään päähän putkea, mutta jatkettiin sujuvasti rata loppuun. Sunnuntain ensimmäisellä radalla Vegalle jälleen 0-tulos alle ihanneajan ja luokkavoitto. Viimeiseltä radalta myös nolla, sijoitus 3. Joten Vega näpäytti taas minua, että kyllä sekin vielä osaa: 4 rataa, 3 nollaa ja 3 sijoitusta  Pienestä oli kiinni se neljäskin nolla...

Vegan radat:
http://www.youtube.com/watch?v=EP0Mq92_T84

Vinkan kanssa aloitettiin kisat puhtaalla radalla ja luokkavoitolla. Yksi ylimääräinen lenkki tehtiin ennen keppejä, mutta muuten rata oli ihan sujuva. Tosin tuomarinsihteeri oli kirjannut meille aika huiman ajan: 26,60 jolla etenemäksi tuli hurjat 5,65 m/sek. Oikea aika oli ilmeisesti 36,6 kun videolta kellotettiin noin 36 sek meidän ajaksi. Tuomari jätti kuitenkin tuon väärän ajan virallisiin papereihin, koska Vinka teki luokassa ainoan puhtaan radan ja virhe oli kisajärjestäjien.

Toisella radalla Vinka karkasi lähdöstä ja suoritti 3.esteen väärin päin... kolmannella oli meillä vähän liikaa vauhtia (ja ohjaaja jäljessä) vaativaan keppikulmaan ja Vinka paineli 2-väliin. Lisäksi se oikaisi renkaalla sisäkautta, jolloin korjasin renkaan edellisen putken kautta.

Sunnuntaina alkoi jo viimeinen nolla vähän polttelemaan... ja lähellä se olikin aamun ekalla radalla. Sain valitettavasti tulemaan Vinkan A:lta ohi aivan suorassa lähestymisessä, kun unohdin ilmeisesti ohjata koiraa. Kokeneempi koira olisi varmaan suorittanut esteen. Muuten tämä rata oli tosi hyvä ja tultiin nopealla vitosella kolmansiksi. Tämä oli varmaan ainoa rata, jossa tuota mokaa lukuunottamatta ohjasin taas koiraa napakasti, enkä vaan hissutellut. Valitettavasti tätä rataa ei saatu videolle. Viimeiseltä radalta saatiin hylätty, kun kepit tuotti vähän ongelmia... mutta sen jälkeen kokeilin kerrostamista puomilla ja se toimi mallikkaasti  Ja arvatkaapa harmittiko, kun en ilmoittanut Vinkaa viimeiselle hyppikselle - se näytti ihanan virtaviivaiselta, eikun olisi painellut vaan menemään.

Tässä Vinkan radat (vitosen rata siis puuttuu):
http://www.youtube.com/watch?v=Hnvqn0AZj54

Viikonlopun kisasaldo:
9 starttia, joista 4 nollaa ja 5 sijoitusta, joten ei se nyt niin huonosti mennyt, miltä välillä tuntui