Viikko takaperin hurautettiin Riikan kanssa viikonlopun viettoon meidän mökille. Onneksi porukat olivat lämmitelleet mökkiä pitkin viikkoa, joten mikäs siellä oli ollessa vaikka pakkanen paukkuikin  Lauantaina käytiin aamupäivästä 1,5 tunnin lumikenkälenkki ja illalla kävelylenkki Annen & koirien kanssa. Sunnuntaina Teemu sekä Piia & Vennie tulivat mukaan kenkäilemään ja heitettiin parin tunnin lenkki ihanassa auringonpaisteessa. Ja ainakin Vegalla oli täydellinen viikonloppu, kun se pääsi saunaan pe, la ja su ja viipyi joka kerta lauteilla pisimpään. Kyllä tuo mökkisauna aina kotisaunan voittaa! Ja keksittiinhän me taas kuningasidea miten ulkohuussissa pysyy lämpimänä... Tuo ulkohuussi tälläisilla pakkasilla oli ehkä ainoa miinusmerkkinen asia mökkeilyssä.

*  *  *  *

Ainiin, ollaan käyty Terhin kanssa tällä ja viime viikolla reenaa kaksin hallilla ja viimein olen saanut Vinkan kanssa sellaisia pätkiä alle, että on itselläkin tunne että nyt uskallan liikkua ja ohjata koiraa rohkeammin. Eikä koirakaan irtoa minne sattuu kun olen onnistunut sille oikeat suunnatkin kertomaan enkä jäänyt paikalleen husimaan... Seuraavat startit onkin vasta maaliskuussa oman seuran kisoissa, mutta jos silloin saisi samanlaista ohjausta sinne kisaradallekin

*  *  *  *

Mitähän muuta on tapahtunut? Pakkanen vähän haittaa ratsastusta, mutta kyllähän noita hevosiakin on liikutettu. Iltapäivällä olisi ihan lämmintä auringonpaisteessa, mutta kun pitäisi olla töissä. Onneksi Tiina on ollut ahkera hevosenomistaja. Maanantaina käytiin Tiinan ja Auran kanssa liikuttaa kaikki hevoset pellolla ilman satulaa, myös kaikki koirat pääsivät mukaan. Tuolta vielä ratsastustunnille ja siellä tuli pakkasesta huolimatta niin kuuma, että toppatakki jouti jo hiiteen. Keskiviikkona lenkitin koirat kylällä 28 asteen pakkasessa eikä siellä paljon lenkkeilijöitä näkynyt eikä koiria tarvinnut laittaa kertaakaan hihnaan koko lenkin aikana, joten pakkaslenkkeilyt on oikeastaan aikas kivoja  

Eilen lähdin heti puoli viiden jälkeen ratsastamaan Hiskillä pelloille ilman satullaa ja aurinko laski noihin aikoihin. V & V ja Pyry pääsivät (vai joutuivat?) mukaan. Pihasta lähtiessä pakkasmittari näytti -22, mutta pian piti jo vetää huivi nenän ja poskien peitoksi. Koiratkin alkoivat näyttää aika huuruisilta ja pihaan tullessa mittari näyttikin -27. Äkkiä vaan pakkanen kiristyy kun aurinko laskee. Muuten on kyllä kiva, kun enää ei tarvii otsalampun valossa ratsastella. Tänään lähdinkin töistä jo puoli kolmelta ja kurvailin suoraan Tiinalle. Pikaisesti poneille vermeet niskaan ja kerettiin Anun kanssa heittää kevyt maasto inhimillisissä olosuhteissa (mittari näytti vaan -23 kun tultiin pihaan).

kuukin nousee, mutta on ihanan valoisaa (klo kuvan ottohetkellä 17.04):

kohta pihassa ja koirat juoksentelivat vielä innoissaan edestakaisin:

Sitten muutamia kuvia viime vkl:lta mökiltä

ja tätä oli tietenkin ohjelmassa:

minulle kerrottiin vasta jälkikäteen, että tähän olisi ollut pumppukin olemassa. Mutta Riikalla oli hyvä taktiikka ja vesi nousi avannosta helposti kauhallakin:

Riikan kanssa matkaan lähdössä laauntaina:

koirilla iskee välillä keppivillitys:

Sunnuntain kenkäilyreissu ja evästauko:

ollaanko me muka jotenkin hitaita?

Teemu ja Vega odottelee mäen päällä: