Tiistaiaamuna koirat mukaan töihin ja auton nokka töiden jälkeen kohti Orimattilaa. Keskiviikkona jatkoin työreissulle Helsinkiin ja torstaina takaisin Orimattilaan (koirat jäi Tuomakselle & Pihlalle hoitoon). Perjantaina käväistiin Jonnan kanssa Turussa Piiralla (osteopaatilla) Vinkan & Tillin kera ja tänään aamupäivällä hurautin Orimattilasta Punkaharjulle. Huomenna Imatralle kisaa Vegan kanssa ja ma-aamuna takaisin Kuopioon ja töihin... että sellainen suomi-turnee tällä kertaa

Vinkan kanssa päästiin siis perjantaina vihdoin Leena Piiran vastaanotolle (ajan olinkin varannut jo pitkälti edellisvuoden puolella). Vinkaa vaivasi siis edelleen tuo takaosan lihasten toispuolisuus. Sinänsä minä itse (tai kukaan muukaan tuttu) ei huomannut koiran tekemisessä mitään poikkeavaa. Rimat ei ole tippunut koskaan, painelee hirveellä innolla sekä harrastuksissa että vapaa-ajalla jne... Mutta itseäni häiritsi tuo toispuolisuus jota ei saatu korjattua fyssarin avuin.

Eikä ollut sitten mikään turha käynti, sillä Vinkan takaosa olikin todella jumissa! Alkuun sitä ei saatu seisomaan millään paikallaan varaten painoa joka jalalle. Se vaan häsläsi minkä kerkesi ja Piira epäilikin, että se ei vaan "jaksa" seisoa paikallaan olotilansa takia. Vinkan lantio oli vinossa ja totaalisen jumissa, samoin oikea lonkka. Vinkaa hoidettiin noin tunti ja vartti. Alku oli aika hankalaa, mutta voi sitä muutosta mikä koirassa tapahtui hoidon aikana. Hoidon jälkeen koira oli niin raukea, että meinasi jatkaa vaan unia. "Heräiltyään" se pystyi seisomaan takajalat vierekkäin ja varasi tasaisesti painoa kummallekin jalalle. Ja vapaasti kävellessäkin se pysähtyi takajalat vierekkäin.

Piira epäili iskun (ilmeisesti se vuoden takainen portaista tippuminen) tulleen rintarangan päättymiskohtaan (tai joku sinnepäin, kuitenkin siihen mistä lantio-osa sitten alkaa) ja lantio oli sitten mennyt vinksalleen jne. Joka tapauksessa oli myös vakaasti sitä mieltä, että vika on trauman aiheuttama (Vinkan selkäkuvatkin olivat mukana).

Oikeapuoli takaosasta on niin paljon heikompi, että nyt Vinkalla alkoi lihasten kuntoutuskuuri, kesto 8 viikkoa. Hepulit ja toisiapäin juoksemiset kielletty, ettei lantio vinksahda heti uudestaan väärään asentoon. Lihakset ei sitä tällä hetkellä jaksa pitää takaosaa "paikallaan" mikäli iskuja tulee. Lähinnä siis rauhallista liikuntaa ravin muodossa kunnes lihasmassa kasvanut takaisin. Paljon ylämäkiä ja kesällä sitten uintia (ja sitäkin voisi opetella rauhallisemmaksi ja pitkäkestoiseksi liivien kanssa). 2 kk tauon jälkeen saadaan aloittaa taas entiset harrastukset. Pitäisi kyllä tulevaisuudessakin muistaa ottaa itseään niskasta kiinni eikä aina laskea koiria "kylmiltään" suoraan autosta riekkumaan, sillä siinä vaiheessa ne juoksevat ihan heikkopäisinä toisiaan päin, kuten gööteillä on tapana... Piira sanoikin, että tämän yksilön kuntouttaminen (=koiran rauhallinen liikutus) vaatii minulta paljon työtä  Ai miten niin muka????

Vinka painoi "vain" 9,5 kiloa. Piira oli sitä mieltä, että koira on vähän liiankin kuiva ja oli sitä mieltä, että Vinka tarvitsee lisää energiaa, jotta se jaksaa kasvattaa lihasmassaa. Minähän vaihdoin jouluna koirat kerran päivässä ruokailuun, jotta Vega saisi kerran kunnolla täyttää vatsansa. Vegalle systeemi onkin toiminut hyvin eikä se ole "valitellut" enää nälkäänsä ja sen ruuan ryöstämisvimma on selvästi rauhoittunut. Vinka on syönyt melkein tuplaten Vegan ruoka-annosten määrän, mutta ilmeisesti sekään ei ole riittänyt. Piira epäilikin, että Vinka luonne (vilkkaus) on sitä luokkaa, että energiaa menee vaan niin paljon sen muuhun toimintaan eikä lihaksien kasvatukselle ole vaan yksinkertaisesti jäänyt tarpeeksi energiaa. Ja varsinkin nyt kun niitä toisenpuolen puuttuvia lihaksia aletaan kasvattamaan, niin riittävä energiansaanti on tärkeää. Kerrallakaan en pysty enempää sille ruokaa antamaan, joten palaamme nyt taas kahteen ruokintakertaan päivässä. Vinka saa siis aamuin illoin kunnot satsit ruokaa ja Vega varmaan saa aamuisin muodollisesti jotain vatsantäytettä ja iltaisin sitten "suuremman" annoksen ruokaa.

Tänään Vinka on liikkunut ihan eritavalla kuin aikaisemmin: se ravaa!!! Kävin kävelee sen kanssa pienen lenkin kaksistaan ja sielläkin se suurimmaksi osin vaan ravasi. Ennen se lähti aina laukalla liikenteeseen, mutta nyt se lähti ravilla. Ennen se ravasi vasta "väsyneenä". Tänään se mm. veti hihnassa "kävellen" porukoita ja Annea vastaan selvästi kummallakin takasella vuorotellen työntäen.

Iltapäivällä käytiin Annen ja koirien (Vegan, Cindyn ja Even) kanssa lumikenkäilee ihanan aurinkoisessa säässä. Matka ei ollut pitkä ja hanget kantoi koiria, joten Evekin jaksoi juoksennella mukana. Aikaa saatiin kuitenkin lenkillä kulumaan runsaasti.. mm. valokuvausta harrastaen.

Eli tässäpä taas muutama otos tältä päivältä ja kaikki kuvat Annen ottamia: