Jonna & kump tulivat perjantaina vuorostaan tänne kyläilee (minähän olin heillä viikko takaperin) ja jostain kumman syystä meidän viikonlopun ohjelma oli hyvin hevospainotteista  Perjantaina kävin töiden jälkeen käynti maaston ponilla Vega seurana. Ja tällä kertaa muistin laittaa sille kauko-ohjattavan pannan kaulaan ja voi veljet miten meillä oli hiljainen ja rauhallinen reissu. Ensin mentiin vähän metsäkoneen uria ja Vegakin pääsi helpolla, mutta siitä jatkettiinkin jonkinlainen pätkä "polkua auraten" ja Vekekin joutui tekemään vähän enemmän töitä... pois tulin sahan ja tien kautta vaikka en muistanut ottaa Vegalle edes hihnaa mukaan. Kiltistihän tuo lopulta kulki tien laidassa vaikka alkuun yritti käskyistäni huolimatta kulkea tyypilliseen tapaansa keskellä tietä...

Lauantaina lähdettiin heti aamupalan jälkeen Tiinalle ja ensin oli vuorossa lasten talutusmaasto. Lapset olivat ihan innoissaan ja tehtiin lopulta lähes tunnin lenkki. Lapset olisivat jaksaneet pitempääkin, mutta itsellä alkoi jo hiki vähän valua, kun halusivat mennä muutakin kuin käyntiä... no, hyväähän se vaan itsellekin teki! Kaikki koirat pääsivät tälle lenkille mukaan, tosin Vinka joutui olemaan hihnassa. Tämän jälkeen Hiskille varusteet niskaan ja Pihlan kanssa vielä yhteisratsastusta kentällä. Tuomaskin kävi kokeilemassa Hiskiä, kunnes meikäläinen ei enää jaksanut juoksuttaa heitä kenttää ympäri  Lasten ratsastuksen jälkeen käytiin Jonnan kanssa vielä maastossa Hiskillä ja Strakurilla. Avattiin polkuja ja se olikin sellaista aikas extreme-menoa...  Mutta urheasti pollet vaan painalti upottavassa hangessa eteenpäin.

Illalla käytiin tekemässä vielä iltatalli (Tiinan & kump. ollessa reissussa) ja samalla käytiin Tillin ja Vegan kanssa vielä tunnin lenkki kankailla. Pois tultiin kelkan jälkiä, jotka alkoivat upottamaan uhkaavasti eikä kävely ollut enää niin helppoa ja kevyttä. Eipähän tarvinnut illalla unta houkutella!

Sunnuntaina oli ohjelmassa - yllätys yllätys - ratsastusta! Ensin taas lapset. Keli oli muuttunut yön aikana liukkaaksi ja käytiin vaan kävelee lenkki pellolla. Tie näytti turhan jäiseltä, samoin kenttä. Lasten lenkin jälkeen lähdettiin Jonnan kanssa ponimaastoon ja otettiin Tilli (mali) mukaan reissulle. Kankailla oli tiet vielä hyvässä kunnossa ja päästiin menemään rinnakkain pitkiä pitkiä tölttipätkiä ja muutamia mukavia laukkapätkiä. Ja Tilli nautti! Se vaan juoksi ja juoksi ja käytännössä se ravasi koko lenkin meidän edellä erittäin helpon näköisesti. Muutamalla reippaammalla laukkapätkällä se sai juosta sitten kovempaa, mutta silloinkin se paineli edellä tai vierellä hyvin hyvin helpon näköisesti.