On taas vähän liiankin kuumaa, mutta onneksi on rantoja mistä valita!

Maanantai-iltana taisi olla vain +20 lämmintä ja uskaltauduin juoksemaan koirien kanssa. Kiersin kylän kaikkia mahdollia teitä pitkin (kylä siis kuin "saari") ja koirat kävivät kahdesti matkan aikana järvessä. Matkaa kertyi 8 km. Kun omat jalat vielä kulkivat, jätin koirat kotiin, mehua matkaan ja kävin vielä juoksee 5 km lisää. Olipa sen jälkeen hyvä olo  

Eilen lämpömittari näytti ihan hirveitä lukemia. Koirat saivat olla irti pihalla aamusta iltaan, makoilivat välillä auringossa ja sitten taas varjossa. Minä hikoilin maalausurakan kimpussa ja välillä vein koirat uimaan kotirantaan. Iltapäivällä kävin Annen luona heidän mökillään ja taas vähän uitiin... sekä immeiset että koirat. Illansuussa suuntasin vielä pienelle hikilenkille; mittari näytti +26,5 ja jätin koirat suosiolla kotiin. Mehua matkaan ja hyvää musiikkia soimaan ja lämpö vissiin lämmitti taas lihakset, kun juoksu tuntui taas helpolta. Yritin mennä vähän reippaammin, kun ei koirat olleet mukana. Tarkoitus ei ollut juosta kauhean pitkää lenkkiä. Otin suunnan valtatien laitaa (pehmeät tienpientareet) kohti Itää ja jossain vaiheessa äiti ja koirat saivatkin minut autolla kiinni ja hyppäsin kyytiin ja hurautettiin uimaan Putikkoon. Juoksumatkaa oli kertynyt 6,5 km. Olen tässä jo useamman kerran todennut, että minun pitää vissiin juosta lämpimällä kelillä, niin tuntuu paljon helpommalta! Tuon reissun jälkeen hurautettiin vielä mattopyykille ja kävelin koirien kanssa sieltä sitten kotia. Eipä saaneet kovin kummoista lenkkiä koirat eilen.

Tänään piti mennä reenaa heti aamusta, mutta nukuin pommiin. Tai puhelinmen herätys oli kyllä sammutettu ja puhelin nökötti tyynyn vieressä  Kävelin sitten koirien kanssa pidemmän kautta matonpesupaikalle, jonne äiti kurvasi autolla. Vinka kerkesi käydä matkalla jo kerran uimassa (ja sukeltamassa) - sille kasvaa varmaan kohta suomut  Maalausurakka jatkui, välillä itsekin uimaan (ja yllättäen Vinkakin polski järvessä. Kirkkorannan vesi jopa viilensi oloa! Ja maalaus jatkui... Koirat loikoilivat jälleen päivän pihalla vuorotellen auringossa ja vuorotellen varjossa. Illemmalla pakkauduttiin Pian, lasten, koirien ja eväiden kanssa autoihin ja kurvattiin jälleen rannalle. Uitiin, tehtiin tulet, grillailtiin, uitiin, syötiin, uitiin... Kylläpä oli hieno keli nauttia rantaelämästä, vaikka en helteestä perustakaan.

Tämä viikko on siis moneen vuoteen vietetty oikeata lomalaiset elämää  Yleensä olen täällä ollessani aina menossa, mutta nyt olen ollut jo neljä päivää putkeen ihan vaan kotosalla! No, huomenna lähdetäänkin sitten juhlia karkuun pariksi päiväksi. Sieltä suuntaan Jonnalle Orimattilaan ja palailen tiistaina sitten tänne takaisin.

Tämän illan uintireissulla:

Pojat nakkelee käpyjä Vinkalle:

Manun ja Vinkan kisa "kumpi ennemmin rannalla":