Torstaina käytiin Anun ja Veeran kanssa maastoilemassa kunnon lenkki, jonka jälkeen pakkasin tavarat autoon ja suuntasin Punkkikselle. Kuopiosta nappasin Unton matkaan  Unto matkusti oikein mallikkaasti perässä "isojen koirien" kanssa. Illalla kerettiin puuhastella ja tutkia pihaa, käydä lenkkeilemässä rannassa ja yö sujui oikein rauhallisesti.

Kaikkien reissut ei ole sujuneet yhtä mallikkaasti; Tomppa (veljeni) ja Olga ottivat edellisenä yönä vähän tatsia hirven kanssa! Auto meni lunastukseen, mutta muuten selvisivät säikähdyksellä ja Tomppa pienillä naarmuilla (lasia tuli "iholle").

Tänään Untolla oli kunnon puuhapäivä! Aamupäivällä oltiin pari tuntia ulkona, lähinnä vaan nautittiin hienosta kelistä (ja meikäläisen saldovapaasta). Untokin kesti hienosti pihassa gööttien seurana, joten sekin sai olla irti suurimman osan ajasta. Untolla on ikää vasta 3 kk, mutta se alkaa jo esittää miehisiä elkeitä; välillä jalka jo vähän nousee pissatessa ja Vinkaa voi vaikka astua

Siinä vaiheessa kun päätin vähän lepuuttaa omia silmiäni, pistin Unton aitaukseen ja Vinkan sinne sen seuraksi. Vegahan ei aitojen takana pysy ja se taas ei häviä pihasta minnekään vaikka sinne yksin jätettäisiin.

Puolen päivän jälkeen hurautettiin Parikkalaan ja käytiin reenaa agia Annen ja koirien kanssa. Vinkuralla oli hieman virtaa ja piti hieman harjoitella, mutta sain silläkin onnistuneita suorituksia. Vega paineli varmasti harjoituksen läpi - vauhtiakin oli ihan mukavasti. Reenien jälkeen kuvattiin koiria ja laittelin niitä kuvia näytille myöhemmin... Myös Unto paineli putkea mm. Even kanssa peräkanaa, putkissa oli myös kakaroiden mielestä ihana painia

Parikkalasta tultuamme Unto yllättäen simahti heti sisälle päästyämme. Ja arvatkaan ketä koiraa rapsutellaan eniten?

 

Kauaa se ei kerennyt nukkumaan, kun siirryimme taas ulkoilmaan ja vähitellen grillailemaan. Tai olisihan se saanut ulkona nukkua, mutta arvatkaan malttoiko se? Oli se sentään vähän jo rauhallisempi eikä enää jaksanut nujuta Vinkan kanssa kuten aamulla, mutta puuhasteli koko ajan jotain pientä.

Vegan mopsinahka:

Syönnin jälkeen suuntasimme mökille. "Isot koirat" hilluivat tuttuun tapaan laiturilla, kun kannoin saunaan vettä ja putsasin uimarappusia. Meidän laituri on aika pitkä ja sanoinkin ääneen, että ei mene varmaan kauaa, kun Unto ui... sillä aina on koirani tippuneet järveen ensimmäisellä "laiturikerrallaan". Vinka ja Unto leikkivät aikansa laiturilla ja kiskoivat välillä jotain kaislaa ja jossain vaiheessa sitten kuului molskahdus. Ja Untohan se näkyi uivan rinkiä vedessä. Pelastin sen laiturille, kuivasin pyyhkeellä ja ralli jatkui, mutta tällä kertaa maalla. Sen verran Unto otti opikseen, että ei tullut enää laiturin päähän asti muiden mukana.

Vegan kanssa saunottiin ja minäkin uskaltauduin heittämään talviturkin veke. Itse asiassa vesi ei edes ollut kylmää ja siinä tarkeni uida ihan lenkkejä. Olipa sen jälkeen hyvä olo  Ja koko mökillä olo ajan Unto juoksenteli ympäri pihamaata ja tutki kaikkea uutta ja mielenkiintoista.

näkymä saunan ikkunasta:

Kotiuduin mökiltä joskus puoli kymmenen aikaan ja sen jälkeen Unto ei ole hirveästi tästä liikkunut: