Huh mikä päivä takana Smile Oltiin reissussa "perhe matkalla" teemalla Imatralla agikisoissa eli isä meni Venäjälle tankkaamaan ja jätti minut ja äitini kisapaikalle. Laitoin häkin läheisen rakennuksen pukuhuoneeseen ja koirat sai olla siellä.

Ensin agirata ja Vega aloitti. Rata meni nollaa tehden yhteen "ahtaaseen" putkikohtaan, jossa sitten jätin Vegan hetkeksi selän taakse ja se pujahti putkeen uudestaan - aivan kuten ohjasin! Loppu sujui "puhtaasti" ja Vega liikkui kivasti. Jotta ihminen ei kerrasta opi, niin Vinkalla kohelsin samassa kohtaa  En sentää tyrkännyt koiraa uudestaan putkeen, mutta vedin sen seuraavan hypyn ohitse siitä hypyn ja putken välistä. Korjasin kiellon ja loppu sujui virheittä. Nollia ei turhia jaettu ja Vinka sijoittui 5:lla toiseksi. Etenemä oli kiellosta huolimatta sama kuin nopealla voittajasheltillä

Toinen rata oli sitten vähän dramaattisempi  Se oli hyppis ja päätin vähän säästää koiran hakureissussa ja jätin kummatkin koirat äidilleni maneesin katsomoon rataantutustumisen ajaksi. Myös isäni oli jo kerennyt paikalle kannustusjoukkoihin. Sellainen pieni metakka sieltä katsomosta kuului jo rat.tutustumisen aikana, mutta koirat sentään pysyivät siellä aloillaan. Otin Vegan (lähdin tokana) ja jätin Vinkan edelleen äidilleni... Sain Vegan lähtöön, tuomari oli puhaltanut pilliin ja kerkesin jo ottaa askeleen, kun yleisöstä alkoi kuulua kovaa huutoa "odota, älä mene vielä". Käännyin ympäri ja kukas se sieltä kirmasi täyttä vauhtia radalle - Vinkapa tietenkin  Oli sitten vaan huutanut meidän perään ja tullut salamannopeasti valjaista läpi (ei ole ennen tehnyt sellaista). Vinka kainaloon, Vega seurasi onneksi pois radalta, Vinka lähimmälle "potentiaaliselle" ihmiselle syliin ja sanoin: pidä kovasti kiinni... ja Vegan kanssa radalle. Sain pienen herätyksen ja ohjasin Vegaa hyvin, tehtiin nolla ja etenemäkin oli Vegalle tosi hyvä 4,09 m/sek. Oli kuitenkin muutama kieputuskin radassa. Sijoitus 4.

Vinka jäi vuorollaan tosi rauhallisesti lähtöön. Kun käännyin koiraa kohti 2-hypyn kohdalla, koira istui rinta kiinni rimassa, nenä riman yli ja sähköinen kello oli jo lähtenyt tikittämään. Äkkiä liikkeelle ja "jostain kumman syystä" koira ei sitten päässyt ensimmäisen riman yli... ilmeisesti vähän sisuunnuis siitä ja ohjasin Vinkan kunnon raivolla maaliin ilman virheitä loppuradalla. Me tehtiin tulos, me tehtiin ekaa kertaa tupla-tulos 3-luokassa: tupla-vitonen  Tein radalla tosi rohkeita ratkaisua enkä tällä kertaa varmistellut yhtään - olipa mukava tunne koko radan ajan Very Happy Aikakin oli tuosta alun ajan kulumisesta huolimatta säkäluokan nopein.

Nyt haluu lisää kisaamaan

Aamulla käytiin jäällä ulkoilemassa ihanassa auringonpaisteessa: