Viikonloppu Siilissä(!), siis ihan vaan kotona ilman mitään kisoja tms. Ohjelmassa oli siis koirien lenkitystä, hevostelua ja kirjanpitoa. Perjantaina reippailtiin Sannan kanssa mukavassa pakkassäässä (-17) ja käytii lenkkeillen hakee Luru minulle hoitoon. Vegaa ei pakkaset haittaa, mutta Topi ja Luru hieman osoittivat mieltään fleece-puvuista huolimatta...

Eilen kävin ratsastelee Hiskillä ilman satulaa, pakkasta saman verran. Otin Vegan mukaan ja käytii kävelee "isoilla" pelloilla. Ravi-ura oli ok kunnossa, mutta pellolla oli muuten vähän huono mennä. Lopuksi taivuttelin Hiskiä vähän kentällä. Sit kotia, fleece-koirat mukaan ja hihnalenkille. Pakkanen oli pikkasen laskenut ja T ja L kulkivat nyt osoittamatta mieltään ;c) Susku kävi hakee Lurun illalla kotia.

Tänään kävin aamupäivällä tunnin lenkillä koirien kanssa. Pakkasta enää -8 ja Topi paineli ihan innoissaan flexin mitan edellä ilman takkia! Häntä vaan heilui sen painellessa pitkin piennarta :c) Keli tuntu kyllä jotenkii hirveen lämpimältä?! Sit iltapäivällä Tiinan kanssa maastoilemaan pitkästä pitkästä aikaa. Katoin juuri blogin kirjotuksista, että viimeksi käyty maastossa ennen joulua (21.12.). Ennen tuota menneen viikon suojakeliä pellot olivatkin aivan mahtavassa hankiratsastuskunnossa ja nautittiin pakkaslumen pöllyämisestä... :c)

Maastoilu sujui mallikkaasti, mitä nyt hevosilla olis ollut vähän intoa mennä kovempaakin... Tehtii reilu 1,5 tunnin lenkki. Aluksi otettii vähä rauhallisemmin (hepot oli siinä vaiheessa vielä ihan "tyytyväisiä" vauhtiin). Tiet oli ihan ok kunnossa, osa lumisempia ja pehmeempiä, toiset vähän jäisempiä (mutta hyvin hokit puri jäähän). Päästiin sit vähän irrottelee, Hiski laukkas niin hienosti edellä kotoa poispäin - ei pälyilyä/loikkia, eteenpäinpyrkimystä riitti ja liikku "ku oikee kouluhepo". Kotiapäin tullessa yritti kumpikin hepo laittaa jotain turbo-vaihdettta päälle. Joutu ihan tosissaan tekee töitä, että sai hevosen pysyy ravissa! Laukattiin vielä pitkä pätkä kotiapäin ja Hiski kulki taas niin hienosti ettei oikein olis itekään uskonut! Laukassa kuunteli hyvin apuja eikä painanut enää ohjillekaan. No, mikäs siinä, sujuihan se matka noinkin :c) Käveltiin vielä kunnon pätkät metsäpolkuja ja hevoset olivat taas itse rauhallisuudet kunnes otettiin ohjat ja ajateltiin rauhallista loppuravia -  ai mitä rauhallista?? Löyty sentää rento letkee ravi, kun antoi mennä vaan tarpeeksi lujaa ;c) Mutta hauskaa oli, jospa nyt taas kerkeisi useammin maastoilemaan, kun illatkin alkavat pikkuhiljaa valostua.

Äsken huomasin, että Vega on hypännyt rahin päälle nukkuu takan lämmöstä nauttii. Alla muutama kuva Vegasta ja Topista.

Topin mielipide kuvauksesta: