Vinka oli tänään ekaa kertaa näyttelykehässä Enon ryhmiksessä pentuluokassa. Tuomarina oli Paavo Mattila. Vinka sisko Ani oli myös mukana. Kummatkin tytöt saivat KP:n ja Ani oli 1. ja Vinka 2. Tuomari kehui kumpaakin pentua lupaavaksi ja Vinka sai tuomarilta vielä kehut hienosta esiintymisestä  Vinka RAVASI! Muutama laukka-askel tuli väliin, mutta pääasiassa ravia. Pöydälle oli hirveä hinku syömään nakkeja ja seisominen sujui oikein mallikkaasti - oli oikein ryhdikäs ja häntä vaan heilui minkä kerkesi  Vinka sai palkaksi seisomisesta riekkua narulelulla, joten jospa sekin oppisi pitämään kehässä käymistä hauskaksi tempuksi.

Tässä Vinkan arvostelu:
Hyvä pentu. Hyvä pää ja ilme. Kauniit korvat. Erinomainen kaula. Hyvin kehittynyt runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä karvapeite ja liikkeet. Esiintyy erittäin hyvin.

Eilen ajelin töiden jälkeen Tiinalle ja ratsastin Hiskin isoilla pelloilla aurattuja uria pitkin. Otin mukaan Pyryn ja Vinkan. Vinka ei välittänyt mitään, kun kipusin Hiskin selkään. Kun lähdettiin liikkeelle, Vinka sai hepulit, juoksi vaan häntä mutkalla edestakaisin ihan hullun kyytiä ja sitten se rauhoittui. Hiski ei välittänyt Vinkan hepuleista pätkän vertaa. Kello oli jo viisi kun päästiin matkaan, joten otsalampulle oli taas käyttöä. Ajattelin, että tulee varmaan vaan kävelylenkki, kun Vinka on mukana. Vinka kulki käynnissä hienosti hyvän matkaa hevosen edellä. Välillä kävi Hiskin takana, mutta kulki takaviistossa, ei haukkunut, ei oikeastaan osoittanut mitään kiinnostusta minuun tai Hiskiin. Koska Vinka käyttäyityi niin hienosti, päätin kokeilla ravata. Ravattiin pitkät pätkät ja Vinka vaan tuli ihan rauhassa siellä takaviistossa. Käynnissä kulki taas hevosen edellä. Ja lopulta laukattiinkiin pari pätkää - ei ongelmia. Kun tultiin takaisin pihaan, Vinka lähti puuhaa omiaan ja jätti minut ja Hiskin vailla mitään huomiota. No, Vega korjasi asian ja tuli jo pellolle vastaan ja komensi minua hevosen selässä minkä kerkesi  Taisi ottaa entistä enemmän päähän, kun ei päässyt mukaan.

Illan päätteeksi pistettiin vielä Tiinan kanssa lumikengät jalkaan ja käytiin taas avaa polkuja ja tekee yksi uusi ura...