Jee, reissu alkoi. Allekirjoittanut makasi to ja pe saikulla sohvalla jalka ylhäällä (polvi erittäin ärtyneenä) ja kylmäystä ja särkylääkettä urakalla. Anne tuli Siiliin jo eilen Teemun taksilla ja kiltisti he lenkittivät VeeVeet – suuri kiitos heille!

Tänään aloitettiin matkanteko 7.30 Siilistä: matkassa siis minä, Anne, Susku ja koirista V&V ja Luru&Kilu. Onneksi meillä oli Simon tila-auto käytössä ja tavarat sai pakattua helposti autoon. Matkanteko kesti ja kesti ja kesti vähän lisää, sillä eihän meillä ollut mikään kiire. Käytiin kaupoissa, etittiin gps:n johtoa, jota ei valitettavasti löytynyt mistään. Eli nyt jää kokonaan patikoidut reitit tallentamatta.
 
”Alku aika karmivaa, lopussa pekoni seisoo”
 
Torniossa pysähdyttiin syömään ABC:lle kaikista negatiivisista ennakko-odotuksista huolimatta. Saataisiin hoidettua ruokaostokset samalla pysähdyksellä… Ajattelin ottaa burgerin, mutta seisovassa pöydässä oli kanaa ja riisiä, joten muutinkin mieleni – hölmä minä! Maksoin ruuan ja ruokaa hakiessa huomasin, että kana oli pilattu homejuustolla!!!! Otin sitten härkäruukkua ja siilasin kaikki ällöt sienen palat siitä pois. Kuten kesällä tuli jo tutuksi, niin Annen ja minun kanssa syömiseen saattaa liittyä negatiivisia käänteitä… Susku aloitti innolla syömisen, kunnes annoksesta paljastui epämääräinen karva – yök! Susku urheasti yritti jatkaa syömistään, kunnes alkoi kuulumaan kakomista ja Susku kaivoi kurkustaan seuraavan aikas pitkän m***karvan! Ja siihen loppui sen annoksen syöminen. Tarina päättyi kuitenkin sen verran onnellisesti, että Suskulle tarjottiin vapaavalintainen hieman houkuttelevampi ruoka-annos. Ja mikä tärkeintä, koko seurueelle tarjottiin pullat.
 
 
Lopulta, lähes 12 tuntia myöhemmin saavuimme Ylläkselle. Jee  Nyt vain toivotaan, että allekirjoittaneen jalka kestä ptikoinnin eikä tarvitse jäädä yksin mökkiin murjottamaan muiden painellessa pitkin tuntureita.