...heposilla nimittäin

Torstaina oltiin lähdössä Seijan kanssa ratsastaa ja haettiin pollet metsästä. Hiski päätti vaihteeksi pistää rallin päälle, Strakuria kerkesin napata loimesta kiinni ja yksi saatiin joukosta kiinni, mutta kaksi muuta innostui sitten juoksemaan ympäriinsä aikas lailla... Seija kerkesi hakee kameran, vaikkakin ensimmäiset vauhdikkaimmat pukit ja pystyyn nousut jäi ikuistamatta. Hiskille tuli ihan hiki, kun niin paljon juoksi ympäriinsä - tulipahan liikuttaneeksi itse itsensä

Tässä taas SEIJA PIRISEN upeita otoksia:

Kavereilla vaan riittää karvaa edelleen:

Koirapuolella tuli korkattua Vegan kanssa tän vuoden agikisat. Puoli vuotta taukoa takana, sekä kisa että reeni. Eka rata hidas ja kielto + pari virhettä + yliaikaa. Toisella radalla Vega jo juoksi lujempaa, mutta saldona yksi kielto ja ohjaajan moka kepeillä (aloin jostain idiootista päähänpistosta hoputtaa Vegaa kepeillä taputtamalla ja Vega tuli kepeiltä pois. En siis koskaan ole taputtanut sille kepeillä edes reenatessa) ja yliaikaa rutkasti kun kepit piti ottaa uudestaan. Viimeiseltä radalta muutama eka este hidas, sitten tuli vauhtia, mutta samantien Vega alkoi ravistelee päätä (meni vissiin hiekkaa korvaan) ja juoksi koko loppuradan päätä ravistellen ja vauhti kyllä kärsi siitä. Tehtiin kuitenkin 0-tulos juuri ja juuri ihanneajan alle.

Viime viikon hakureeneissä tehtiin esineruutua. Olimme tallanneet kolme erillistä kaistaletta ja Vega löysi hienosti esineet joka kaistaleelta. Vega liikkui hyvin ja reipasta vauhtia alueella - teki siis oikein mallikkaan esityksen  Vinkakin pääsi kokeilee esine-etsintää, vaikka se ei osaa edes tuoda minulle käskystä esinettä. Ensimmäiselle kaistaleelle oli kylvetty tosi tosi monta esinettä ja osa niistä oli aika hyvin "piilotettuja". Vinkalle vietiin eka esine sen nähdessä ja hienosti toi hanskan minulle ja kiskottiin siitä palkaksi. Lähdin Vinkan seuraksi alueelle ja Vinkalla sytty lamppu päässä ja se alkoi liikkumaan hienosti alueella, sai heti hajun ja etsi (ja löysi) vimmatusti risukasan sisään piilotetun esineen. Taas taistelu palkaksi. Kolmaskin esine löytyi yhtä mallikkaasti. Tällä viikolla ei oltukaan reenaamassa, kun innostui menee pitkästä aikaa ratsastustunnille.

Vega ei ole unohtanut viime kesänä oppimaansa uimista. Eilenkin se haki keppejä hirveellä innolla järvestä, kun oltiin Sannan kanssa lenkillä. Vinka ei uinut keppien perässä, mutta kahlasi ja räpiköi rantavedessä niin, että oli ihan märkä. Viime kesänähän Vinka ui aina minun perässä. Reilun viikon päästä pitää reenata uimista sen kanssa, kun mennään Punkkikselle. Hirveä hinku olisi Vinkallakin veteen, mutta usko loppuun kun pitäisi uida kepin saadakseen.