Kisattiin tänään Vegan kanssa 2 kk:n tauon jälkeen agia kolmen startin verran. Koska nollat oli saavutettu, olin asettanut itselleni tavoitteen treenata puomia. Ja "vannoin" lopettavani radan siihen, jos Vega ei pysähdy puomille.

Ekalla radalla puomi oli aika alussa. Vedätin itse ohi, koira hidasti ja pysähtyi ennen kontaktialuette ja hyppäsi sitten pois puomilta. En kerennyt tehdä mitään kun se oli jo peruuttanut takajalkansa takaisin puomille. Kävelin pois radalta, kytkin koiran sanomatta sille mitään ja laitoin sen autoon.

Toisella radalla puomi oli vasta radan loppupuolella. Tehtiin puhdasta rataa kunnes olin puomia edeltävällä hypyllä koiraa jäljessä ja V hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Sit puomille ja koira paineli täysiä puomin läpi ajattelemattakaan pysähtymistä. Eikun taas kävelin radalta pois. Vega yritti vielä "palkita itsensä" juoksemalla namirasialle, jolloin avasin suuni ekan kerran ja komensin sen luo, hain remmin ja koira autoon.

Tässä vaiheessa iski jo epätoivo, kun koira ei näyttänyt edes tajuavan että rata loppui kesken vaan odotti iloisena palkkaa!?

Kolmas rata oli hyppis ja mielessäni jo ajattelin, että Vega ei varmaan suostu enää lähtee radalle kun ei ole saanut mitään palkkaa (ei sanallistakaan) kahdelta ekalta radalta. Vielä mitä, into riitti ja sain tuntea hampaat entistä tiukempaan takapuolessa ja saihan tuo roikuttua treeniliivin selkäosassa vyötärön korkeudella... olin varmaan fiksu näky, kun en komentanut koiraa millään lailla.

Radan alku tuntui aavistuksen hitaalta, mutta jo muutaman esteen jälkeen tuntui että nyt taas mennään ja tehtiin nollaa aina 3 hypyn loppusuoralle asti. Vega lipes putkesta ulos tultaessa linjalta sivuun ja liukui ulkokautta parin hypyn ohi, just just viimeselle hypylle taipuen. En kyllä edes yrittänyt korjata vaan vedätin täysillä loppuun. Sain palkattua koiran ruhtinaallisilla herkuilla (niitä kun oli edellisten starttienkin jäljiltä odottamassa), pelattiin pallolla ulkona ja Vega pääsi rapsuteltavaksi yleisön joukkoon odotellessamme kaverin suoritusta.

Että näin meillä tänään 3 hylkyä takana  Ensi la:na Vaasassa sitten uudet startin ja aion kokeilla vielä samaa taktiikkaa vaikka vähän epäilenkin, että tajuaakohan Vega miksi lopetamme radat kesken ja tajuaakohan se ylipäätään, että lopetimme radan kesken!?