Tänään Topi täytti 13 vuotta, jalat kantaisi vielä vaikka miten, mutta kuulo ja näkö valitettavasti heikkenevät  Viimeksi tänään Topi vähän eksyi... Olin tänään maalimiehenä pelastushakukisoissa ja aamulla tallattiin aluetta kera minun ja Terhin koirien. Yhdessä vaiheessa huomasin, että Topi lähti viipottaa jotain polkua pois alueelta. Tuli kutsusta takaisin, mutta ei sitten ollut kuitenkaan huomannut minua (vai ei ketään?) eikä sitä sitten enää näkynytkään. Ei löytynyt autoltakaan, joten eikun etsimään ja suuntana se polku jota se jo kerran lähti tutkimaan. Onneksi sieltä kuuluikin vaimeaa haukkua ja vanhus löytyi polulta. Meinasi vielä toisen kerrankin lähteä omia polkujaan, huusin ja kaveri vaan kiihdytti vauhtia, mutta onneksi sain sen juostua kiinni. Poluilla se onneksi seuraa paremmin mukana, mutta umpimetsässä saakin olla tarkkana sen kanssa ulkoillessa.

Eilen oltiin Kajaanissa kisaamassa Vegan kanssa. Vinka oli mukana reissussa ja Topi piti vahtia kotona. Kiitokset vaan Suskulle koiran pissatuksesta (ja ovien sulkemisesta...). Vegan kanssa oli onnistunut päivä, sillä saimme kaikilta kolmelta radalta 0-tuloksen  Sijoitukset olivat 6-2-7 ja kärkikoiralle jäätiin aina se normaali 2-3 sekunttia. Kyytiseuralainen Lea & Luka (borter) nappasivat myös triplanollat ja kaksi agisertiä  Vinka sai pariin otteeseen reenata lämmittelyesteillä ja oli kiva huomata, että sitä todellakin kiinnosti vain minä ja palkat eikä muut koirat. Nähtiin myös pitkästä aikaa gööttituttuja eli Saana koirineen ja ei mennyt hassummin heilläkään - nollia rapisi kummallekin koiralle  Ensi vkl:na ollaan Kemissä kisaamassa ja yritetään saada sieltä lisää onnistuneita ratoja.

Tiistain ratsastustunnilla meinasi tulla itku, kun lantio oli taas vaihteeksi tosi vinossa, oikeaan kierrokseen ratsastuksesta ei tullut mitään ja suoristamisyrityksen vain tekin hirveän kipeää. Torstaina menin sit Hiskillä ilman satulaa ja en tiedä auttoiko se, mutta illalla venytellessä kuului lonkan/alaselän tietämiltä sieltä jumipuolelta HIRVEÄ pamaus ja nyt lantio on taas suora  Aivan ihana tunne! Kävellessäkin oikea jalka liikkuu taas normaalisti taakse eikä jumita tohon kropan alle. Perjantaina jatkoin sit samalla ilman satulaa linjalla ja Hiski oli aivan huippukiva. Tein ravi-laukka siirtymisiä ja laukat nousi kuin ajatus ja siirtymiset tuntuivat tosi hyviltä. Tänään oli varpaat NIIN jäässä kisojen jälkeen, etten kyennyt enää menee ratsastelemaan. Tylsää nämä pimeät illat, kun ei ratsastamaankaan oikein kerkeä töiden jälkeen.